Разпространението на изображения със сексуален характер без разрешението на лица,

...
Разпространението на изображения със сексуален характер без разрешението на лица,
Коментари Харесай

Проф. Нели Огнянова: Порното за отмъщение е инструмент на културата на страха

Разпространението на изображения със полов темперамент без разрешението на лица, без тяхно единодушие е доста мощно, извънредно средство за напън. " Това сподели през днешния ден пред БНР проф. Нели Огнянова, специалист и учител по медийно право в Катедрата по европеистика в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". В предаването " Хоризонт до обед " тя разяснява медийно-правния аспект на

проблема с публикуването на интимно наличие

и персонална информация за партньорката на претендента за кмет на София – Борислав Игнатов.

" Мотивацията е друга, сподели Огнянова. Но през днешния ден приказваме за случай, в който става въпрос за

опит за принуждаване към несъмнено държание,

към отвод от присъединяване в избирателен развой. Това е феномен, който има и обществени измерения. А това това е извънредно рисково, тъй като порното за възмездие е инструмент на културата на страха ".

Според Нели Огнянова в тази ситуация със с интимните фотоси, публикувани от " ПИК " става дума за нов инструмент за напън върху обществени фигури. За това съгласно нея би трябвало да се реагира доста ясно и недвусмислено и обществото и медиите да се опълчват на тази наклонност.

" В други страни има съответни разпореждания, които плануват и

отнемане от независимост за отбрана на човешкото достолепие,

сподели тя пред Националното радио. В България сходна правна процедура към момента не е задвижена, само че несъмнено би трябвало да кажем, че има реакция на политическо ниво. Има отвод от партниране с този уебсайт по време на избори. Партии и претенденти оповестиха позициите си. Има детайли на разграничение, поради легитимирането на уеб страницата до момента от едно всеобщо, в случай че мога по този начин да кажа, театралничене на политици по време на събития, проведени от уеб страницата ".

Според проф. Огнянова времето ще покаже дали това разграничение е единствено моментно заради шоковия темперамент на обявата или има трайна наклонност за въвеждане на стандарти в политическото държание ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР