Разпространението на африканската чума по свинете е не само регионален,

...
Разпространението на африканската чума по свинете е не само регионален,
Коментари Харесай

Борисов пред Андрюкайтис: Чумата по свинете вече е глобален проблем

Разпространението на африканската чума по свинете е освен районен, само че към този момент и световен проблем, който носи големи загуби на засегнатите страни.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с еврокомисаря по опазване на здравето и сигурност на храните Витянис Андрюкайтис.
Ловци готвят митинги против крайните ограничения за африканската чума Заради възбраните за ловуване към 250 дружинки са лишени от правото на лов
По думите му у нас са подхванати всички ограничения за ограничение разпространяването на болестта.

Борисов означи, че за задачата се ползва проект, който включва засилен надзор на граничните пунктове, ограничения за биосигурност в свиневъдните обекти, осъществяване на осведомителна акция, осъществяване на стерилизация, непрекъснат епизоотологичен контрол и съкращаване на популацията от диви прасета.
Започва изплащането на еднократната помощ от 300 лева поради африканската чума Това ще става по одобрен график, координиран с кметовете на обитаемоте места за часовете и мястото на приемане на парите
Министър-председателят изрази вяра, че в най-кратки периоди Европейската комисия ще стартира да възвръща разноските, направени от България, по преодоляване на разнообразни болести по животните, включително и африканската чума по свинете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР