Разпространената от киевския режим информация за разрушаването на катедралата Преображение

...
Разпространената от киевския режим информация за разрушаването на катедралата Преображение
Коментари Харесай

Русия: Неграмотна работа на украинското ПВО е причина за разрушенията в Спасо-Преображенския събор в Одеса

" Разпространената от киевския режим информация за разрушаването на катедралата " Преображение Господне " в Одеса вследствие на потреблението на високоточни оръжия не дава отговор на действителността ", обявиха от съветското министерство на защитата.

Както посочи министерството, всички обекти, избрани за поразяване и унищожени през нощта на 23 юли, когато Киев дружно с задгранични експерти приготвяше терористични офанзиви против Руската федерация, са се намирали на безвредно разстояние от храмовия комплекс. " Планирането на удари с прецизни оръжия по военни и терористични инфраструктурни обекти на киевския режим се прави въз основа на деликатно тествана и доказана по няколко канала информация, като умишлено се изключва поразяването на цивилен обекти, където се намират цивилни жители, както и обекти на културно-историческото завещание ", акцентира то.

Руското министерство на защитата назова най-вероятната причина за разрушаването на храма рухването на ракета на ВСУ заради необразовани дейности на Противовъздушна отбрана.

" Като се имат поради оповестените от локални поданици видеоматериали от Преображенската черква, най-вероятната причина за нейното разрушение е рухването на украинска зенитна управляема ракета вследствие на необразовани дейности на операторите на системите за противовъздушна защита, които ВСУ целеустремено разполагат в жилищните региони на обитаемоте места, в това число в град Одеса ", обявиха от Министерството на защитата.

Преди това в продължение на няколко дни съветските войски нанасяха ответни удари в отговор на офанзивата на Киев по Кримския мост. Така на 18 юли Конашенков съобщи, че е бил нанесен колективен ответен удар с високоточни оръжия по обекти край Одеса и Николаев, където са се подготвяли терористични офанзиви против Руската федерация с потребление на невъоръжени лодки. На 19 юли формален представител на съветското министерство на защитата заяви, че е нанесен колективен удар с високоточни оръжия по украински обекти на военната индустрия и горивната инфраструктура край Одеса, както и по авиобаза " Канатово " на украинските Военновъздушни сили, а на 20 юли - по индустриални цехове и хранилища за невъоръжени лодки край Одеса и Иличевск (украинско име - Черноморск).

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР