Разпродажбите на държавни облигации в световен мащаб бяха исторически, през

...
Разпродажбите на държавни облигации в световен мащаб бяха исторически, през
Коментари Харесай

Свърши ли разпродажбата при облигациите?

Разпродажбите на държавни облигации в международен мащаб бяха исторически, през последните няколко месеца и разследване на покачването на лихвите от водещите централни банки, само че съгласно някои специалисти, най-лошото може към този момент да е зад тила им. Доходностите също наподобяват задоволително високи, с цел да създадат някои облигации още веднъж атрактивни.

Американските двугодишни съкровищни бонове се търгуват с рентабилност от 4.1%, което е невиждано от 2007-ма година насам равнище.

Висококачествените облигации, издадени от компании като AT&T (тикер: T) и Bank of America (BAC), носят рентабилност над 5%. Ако вложителите погледнат към малко по-рисковия бранш, могат да открият рентабилност от 7% в качествени превилигировани акции.

Както отбелязва Deutsche Bank, това е първият световен мечи пазар на облигации от 70 години. Цените и доходността на облигациите се движат в противоположни направления и цените са в положение на свободно рухване, повишавайки доходността и потискайки общата възвръщаемост.

Пазарът на облигации е намалял приблизително с 15% в Съединени американски щати тази година. Появиха се някои странни аномалии; дълготрайните съкровищни облигации са надолу с 29%, представяйки се даже по-лошо от спада от 24% на дълга на нововъзникващите пазари.

Добрата вест е, че цикълът на увеличение на лихвените проценти на Федералния запас би трябвало да завърши през идващите шест месеца, стабилизирайки цените и доходността на облигациите.

Представители на Федералния запас предвиждат, че процентът на федералните лихви ще доближи 4,6% през 2023 година по отношение на задачата от 4,4% в края на 2022 година Оттам нататък процентът на федералните лихви се чака да доближи плато и по-късно леко да спадне през 2024 година Лихвеният % на захранваните фондове в този момент е към 3,25%, което допуска още няколко нараствания през идващите шест месеца.

" Паричните проценти на север от 4% са в действителност привлекателна насочна точка за закрепения приход ", споделя Ерин Браун, ръководещ шеф в Pimco, който се концентрира върху тактики с голям брой активи. " Това прави привлекателно разглеждането на първокачествен дълг с закрепен приход. "

Облигации и проценти

По-плавното придвижване на облигациите надалеч не е обезпечено. Служителите на Фед неведнъж повишаваха прогнозите си за лихвените проценти в лицето на настойчиво високата инфлация. И световният макроклимат не наподобява стабилен; Банката на Англия, от една страна, беше принудена да се намеси напълно скоро, с цел да защищити английските облигации и паунда от още по-голям срив.

" До огромна степен инвестицонното ви решение зависи от вашия времеви небосвод и дали имате способността да издържите на неустойчивостта в по-близък проект ", споделя Иън Стийли, интернационален основен капиталов шеф за закрепен приход в J.P. Morgan Asset Management.

По-високата рентабилност, вградена в облигациите и акциите, отразява по-високите рискови награди - вложителите просто изискват повече обезщетения на фона на по-несигурна световна икономическа вероятност. Инфлацията също върви с най-бързите темпове от 40 години. А огромните централни банки, в това число Фед и Централната банка на Англия, покачват лихвите с най-бързите темпове от началото на 80-те години.

Възможности за приходи

Повечето активи, генериращи приходи, имаха огромни загуби тази година на фона на възходящите лихви.

Централните банки рядко работят по толкоз съгласуван метод, само че в този момент всички те се борят с едни и същи провокации: световни проблеми с веригата за доставки; скок в цените на енергията; война в Украйна и стегнати пазари на труда. Всички те покачват цените на стоките и услугите в международен мащаб. Както го формулира ръководителят на Фед Джеръм Пауъл, преглъщането на малко горчиво лекарство в този момент ще бъде по-добро от следствията от необузданата инфлация, причиняваща още по-големи стопански вреди в бъдеще.

Инвеститорите би трябвало да обмислят разнообразни активи, носещи приход, в това число висококачествени акции, поради необятния диапазон от вероятни резултати. Ето един взор към четири бранша с закрепен приход и две категории акции, които си коства да бъдат прегледани, съгласно специалистите на изданието Barrons:

Съкровищни ​​облигации

Въпреки че държавните облигации регистрираха тежки загуби, огромните придвижвания надолу евентуално са зад нас. Доходността, изключително в късия завършек на кривата, би трябвало да е задоволително висока, с цел да поеме още няколко нараствания на лихвените проценти и въпреки всичко да остави вложителите с позитивна обща възвръщаемост.

Притежаването на двугодишна съкровищни бонове, ще донесе на вложителите сега рентабилност от над 4%. Или помислете за борсово търгуван фонд като iShares 1-3 Year Treasury Bond, с рентабилност от 3,6%.

Някои стратези виждат стойност в 10-годишните държавни облигации, които отразяват по-дългосрочните вероятности за стопански напредък и инфлация. " Това, което желаете да притежавате при закъснение на растежа, са дълги облигации ", споделя Стийли, като отбелязва, че облигациите могат да се покачат, в случай че настъпи криза, което ще накара Фед да понижи лихвите още веднъж. Има два метода, с които можете да получите експозиция към по-дългосрочни облигации: iShares 7-10 Year Treasury Bond ETF (IEF) и Vanguard Intermediate-Term Treasuries ETF (VGIT). И двата фонда дават към 3,5%. Едно предизвестие: поемането на по-голям риск от продължителността или чувствителността към лихвените проценти може да има противоположен резултат, в случай че Фед увеличи лихвите до последна точка оттатък настоящите прогнози на пазара.

Корпоративен дълг с капиталов клас

Висококачествени компании като Microsoft (MSFT), Goldman Sachs Group (GS) и Anheuser-Busch InBev (BUD) имат мощни парични потоци и салда, което им разрешава да се оправят както с лихвените заплащания, по този начин и с главницата.

Корпоративните облигации неотдавна бяха на цена към 170 базисни пункта, или 1,7 процентни пункта, приблизително, над доходността от към 4% в краткосрочните държавни облигации, атрактивен спред, отбелязва Браун от Pimco. " Заключвате съвсем 6% ", споделя тя. " При поправена по отношение на риска възвръщаемост това евентуално е по-добро от това, което бихте могли да очаквате от акциите през идващите няколко години. "

Облигациите с по-нисък рейтинг носят по-висока рентабилност, като тези с най-нисък рейтинг, известни още като " боклучави ", носят към 9%. Но Марк Фрийман, началник на Socorro Asset Management, се тревожи, че кредитното качество може да се утежни бързо, в случай че настъпи спад през идната година. " Това не е частта от цикъла, в която желаете да се движите надолу в качеството ", споделя той. Притежанията на Фрийман включват облигация, издадена от компанията за медицински артикули Abbott Laboratories (ABT), която е с падеж през 2025 година с рентабилност до падежа от 4,65%.

За по-широка експозиция към облигационните пазари, вложителите могат да прегледат и индексни фондове като Vanguard Short-Term Corporate Bond ETF (VCSH), който дава рентабилност от 4,7%. Корпоративните облигации iShares iBoxx Щатски долар с капиталов клас (LQD) заплащат малко повече - при 5,1%.

Общински облигации

Имаше " алено море " при общинските облигации, приблизително със спад от 11,6% тази година. Инвеститорите ги избягваха. Общинските облигационни фондове, видяха отлив на капитал в размер на 77,6 милиарда $ до август тази година, спрямо чист приток от 85,6 милиарда $ за същия интервал на миналата година, съгласно Morningstar. " Разпродажбата беше историческа ", споделя Брайън Питлевски, шеф на общинските принадлежности с закрепен приход в Genter Capital Management.

Това може да е добър миг да се потопите още веднъж на този пазар, съгласно Питлевски. Някои петгодишни общински облигации с рейтинг AAA дават рентабилност от 3%, против 0,60% при започване на 2022 година, отбелязва специалистът.

Щатските и локалните държавни управления като цяло се възползват от постоянни данъчни доходи и прехвърляния от федералното държавно управление за стимулиране от ерата на пандемията. Краткосрочните общински облигации, също така, в този момент обезпечават както атрактивни добиви, по този начин и релативно ниска волатилност, споделя Джон Милър, началник на звеното за вложения в общински облигации в Nuveen. " Преди не даваха съвсем нищо ", споделя той. " Това е хубаво ново преимущество. "

Една област, която харесва, са облигациите, издадени от летищните управляващи в Лос Анджелис, Чикаго и Ню Йорк. Доходността на тези облигации варира от към 4% за LAX до 5% за LaGuardia, споделя Милър. За ETF помислете за iShares National Muni Bond ETF (MUB), с рентабилност от 3,2%.

Привилегировани акции

Привилегированите акции не са избягали от гнева на облигационерите. iShares Preferred & Income Securities ETF (PFF) е изгубил към 17% тази година, в това число дивиденти.

Но вложителите в приходи не би трябвало да подценяват тези скъпи бумаги. Обикновено издадени на номинална стойност от $25, с закрепен лихвен %, доста от тях в този момент се търгуват под номиналната стойност, повишавайки доходността в диапазона от 6% до 7%. Много от тези емитенти са банки и други финансови компании, постоянно притежаващи рейтинги с капиталов клас, отбелязва Андерс Персон, основен капиталов шеф в Nuveen. " Доста сме удовлетворени от фундаменталните вероятности за банките и финансите ", споделя той.

Той показва скъпи бумаги като привилегировани, издадени от BofA, с рентабилност от 6,1%, и такива от немския осигурител Munich Re (MURGY), също с рентабилност от 7,1% до падежа. Емитирана през 2019 година, облигацията има закрепен ваучър до 2024 година и по-късно ще бъде нулиран. iShares ETF не носи толкоз огромна рентабилност, с 5,6%, само че е необятно диверсифициран и елементарно наличен.

Акции с дивиденти

Мечият пазар на акции не пощади платците на дивиденти, само че техните потоци от приходи са дали известна отбрана. S&P Dividend Aristocrats Index, чиито съставни елементи са нараснали дивидентите за минимум 25 следващи години, се намали с 16% тази година, надминавайки представянето на показателя S&P 500. Освен това, плащащите дивиденти в показателя са изгубили 17% до 27 септември, в съпоставяне със спад от 30% за неплащащите, съгласно FactSet.

Дивиденти

" В интервал на спад акциите ще се показват неприятно като цяло, само че считаме, че дивидентните акции ще се показват по-добре ", споделя Браун от Pimco. Тя избира акции с капацитет за напредък на дивиденти пред акции с по-висока рентабилност и по-слаби вероятности.

Един от методите да играете тази тематика е ProShares S&P 500 Dividend Aristocrats ETF (NOBL). Съставните елементи включват компании като Johnson & Johnson (JNJ), Coca-Cola (KO) и Kimberly-Clark (KMB) - всички отбранителни компании при стопански спад.

Фрийман гравитира към " фирмите с най-високо качество, които са печеливши, имат солидни салда и се търгуват на рационални оценки ", споделя той. Акциите, които има за клиенти, включват Sempra Energy (SRE) и Bristol Myers Squibb (BMY), като и двете носят рентабилност от към 3%.

Тръстове за вложения в недвижими парцели

Покачващите се лихви са спънка за REITs (АДСИЦ-ве) - компании, които имат недвижими парцели и са задължени да изплащат минимум 90% от облагаемия приход като дивиденти. Индексът FTSE Nareit All Equity REITs е намалял с 27% тази година, в това число дивидентите.

Казусът за този жанр компании е, че скоковете на лихвите скоро ще отшумят. И до момента в който рецесията би била мощна, някои АДСИЦ-ве имат солидни доходи от наеми, салда и капацитет за напредък на активите.

Един REIT, който Фрийман харесва, е Alexandria Real Estate Equities (ARE), който носи рентабилност от 3,4%. Компанията се концентрира върху софтуерни и бионаучни парцели на пазари от първо равнище като Бостън, Ню Йорк и Сан Франциско. Той има " висококачествено портфолио от свързани с медицината парцели ", което би трябвало да издържи на спад, споделя той.

Адриан Хелферт, основен капиталов шеф, мулти-активи, в Westwood Management, вижда стойност в АДСИЦ-те със лично предпазване. Бизнесът " има наклонност да надминава по-широките съперници в сюжет с по-нисък растеж/рецесия ", споделя той. А АДСИЦ-те за предпазване могат бързо да преоценят лизингите си заради късите им периоди.

Един образец е National Storage Affiliates Trust (NSA), холдинг във фонда Westwood Quality MidCap (WWMCX). Той дава 5,4% рентабилност.

Анализаторът на BofA Securities Джефри Спектър харесва еднофамилните площи чартърен, предпочитайки акции като American Homes 4 Rent (AMH). Спадът на акциите му е 24% тази година, в това число дивидентите. Но Спектър вижда попътни ветрове в лимитираните вероятности за предложение на жилища и " структурни демографски попътни ветрове със застаряващите милениали ". Той счита, че акциите могат да доближат 45 $ през идната година, по отношение на последните равнища на търговия от 33 $. Това би било облага от 36%, без да се включва 2,2% дивидентна рентабилност.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР