Разпродажбите на акции на щатските борси бяха последвани от бързо

...
Разпродажбите на акции на щатските борси бяха последвани от бързо
Коментари Харесай

Опит за възстановяване на Уолстрийт

Разпродажбите на акции на щатските тържища бяха последвани от бързо възобновяване през предходната седмица. Тенденцията се обърна още в нощта сред понеделник и вторник, откакто китайската централна банка фиксира курса за деня на по-високи равнища на юана. Това постави завършек на страховете, че управляващите се стремят към амортизация на валутата, с цел да компенсират отрицателния резултат от комерсиалните наказания на Съединени американски щати. Опасенията, че стартира валутна война сред двете най-големи стопански системи, по принцип бяха незадоволително обосновани. Китай се стреми да резервира безценен юана, с цел да няма приключване на капитали, което би хвърлило финансовата система в колапс. Разбира се, вложителите в акции се концентрират най-вече върху положителните вести, каквито се оказаха данните за износа на Китай.

Щатските показатели регистрират едва намаляване през седмицата, само че се повишиха с няколко % по отношение на дъното си от понеделник. Този напредък от три следващи дни е обикновено събитие при мощните разпродажби преди този момент. Предстои да забележим дали достигнатите оптимални стойности за седмицата ще бъдат преодолени през идващите няколко дни, с което да се отвори пространство за продължение на растежа на акциите. В противоположен случай ще следим още една вълна на разпродажби, която би трябвало да бъде по-силна и по-продължителна от предходната. Анализът на графиките клони към втория вид. Секторите с покачване през седмицата се оказаха най-консервативните – недвижими парцели, комунални услуги и нецикличните потребителски артикули. Това са акциите, които се показват добре по време на дефлация и криза, макар че централните банкери отхвърлят развиването на този сюжет. Златото и облигациите продължиха да се повишават, като това също е знак за отрицателните настроения на вложителите.

През тази седмица следва публикуването на данните за промишлеността в Съединени американски щати, която е най-слабото звено в щатската стопанска система. Тя остава относително незасегната от световното закъснение, изключително по отношение на индустриалната криза в Германия и по отношение на общото стесняване на стопанската система на Англия през второто тримесечие, което изненада пазарите с публикуването й през предходната седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР