Разпределянето на излишъка от бюджета, което направи в сряда Министерски

...
Разпределянето на излишъка от бюджета, което направи в сряда Министерски
Коментари Харесай

Проф. Христина Вучева: Разпределянето на излишъка от бюджета нарушава закона

" Разпределянето на остатъка от бюджета, което направи в сряда Министерски съвет, е нарушение на закона съгласно мен. Според държавното управление това не е по този начин. Много хора не помнят, че бюджетът е закон. В момента не се прави разход, а се понижава остатъка. " Това сподели в изявление за bTV някогашният вицепремиер и финансов министър проф. Христина Вучева в коментар за отпущането на средства от държавното управление за градежа на Автомагистрала " Хемус ".
" Когато има закон, той би трябвало да се съблюдава. Щом се усилва бюджетът на обещано министерство, би трябвало ясно да се разпише защо ще бъдат изхарчени тези средства - за вложения, за градежи. Сега хората не знаят тези защо отиват. Кога ще има градеж на Автомагистрала " Хемус "? Тепърва би трябвало да има планове, отчуждения. Какво ще се случи с тези милиард и триста, които са отпуснати в този момент? Ще отидат в някоя друга сметка. Какво пречи те да се запишат в бюджета на Министерство на регионалното развитие за идната година и да е ясно, че ще отидат за градежа на автомагистралата. Това не е бизнес, това е бюджет ", изясни още проф. Вучева.
Според Красимир Дачев " това, което направи държавното управление, е една традиция за последните години. Правилно или погрешно, ще каже някой различен. Фактът е реалност и той е прекрасен. "
По думите в тази ситуация за пръв път видяхме едно държавно управление да отделя средства, които може да не бъдат харчени от него.
" Говоря за Автомагистрала " Хемус ". Отделиха се 1,3 милиарда лв.. Строителството ще стартира в този момент, само че лентичката може да бъде прерязана от някой различен, най-образно казано. Това за мен е едно политическо гледане в бъдещето и аз ги адмирирам ", добави още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР