Разпределителят Виктор Костадинов и центърът Мартин Кръстев, които се изявяваха

...
Разпределителят Виктор Костадинов и центърът Мартин Кръстев, които се изявяваха
Коментари Харесай

Новите попълнения на Монтана: Целим се в медалите, чест е да играем за един от най-добрите отбори

Разпределителят Виктор Костадинов и центърът Мартин Кръстев , които се изявяваха в отбора на Дунав (Русе), ще носят екипа на Монтана през сезон 2020/2021. Клубът работи интензивно за построяването на състава, като ще преследва по-високи резултати в Суперлигата и ще играе за повторно във втория по мощ волейболен шампионат в Европа - за Купата на ЦЕВ.

Какво споделиха пред BGvolleyball.com новите имена в отбора от Северозапада - за прехвърлянето, опита в русенския клуб, новите цели, прочетете в идващите редове.

Поемаш по нов път – ще играеш за Монтана. Как се случиха нещата към прехвърлянето?

Виктор Костадинов: Не беше мъчно да взема това решение и да приема предлагането. Монтана е един от най-хубавите тимове в България в последните години и се веселя, че ще имам опцията да играя за него през идния сезон.

Мартин Кръстев: Както всекидневно - приказвах с треньорите, споделиха ми упоритостите на клуба и изискванията, които тимът може да предложи, и след известно време нещата се случиха.

Кое бе решаващото, което те накара да приемеш предлагането?

Виктор: Високите цели и упоритости, сложени пред тима, както и професионализма и опита на старши треньора и неговия щаб.

Мартин: Най-вече това, че тимът има упоритости за положителни резултати в родното състезание и Европа, което е спомагателен тласък да бъдеш част от този екип.

Ще имаш опция да играеш в евротурнирите, по какъв начин се чувстваш?

Виктор: За мен това е ново предизвикателство. Радвам се, че ще мога да играя в мачове с подобен огромен заряд, в които защитаваш освен достойнството на клуба, само че и тази на страната.

Мартин: Чувствам се добре, стимулиран да покажем какво можем и уповавам се да успеем да демонстрираме добра игра.

Какви са упоритостите ти с новия тим?

Виктор: През целия сезон да демонстрираме добра игра и неизменност. Лично аз си слагам за цел продобиване на орден.

Мартин: Моите персонални упоритости са постоянно оптимално положително показване на мен и тима без значение къде се състезавам, само че чакам тимът да бъде в челните места.

Как ти се коства съставът?

Виктор: С всички от момчетата се познаваме. С множеството от тях даже и сме играли дружно в предходни клубове. Надявам се да успеем да реализираме съгласие и добър колектив.

Мартин: Щом старши треньорът Даниел Пеев е взел решението всеки от тима да бъде част от него, значи е решил, че съставът е боеспособен и ще успее да се оправи.

Предполагам, не са липсвали предложения от други клубове…

Виктор: Да, имаше предложения и от други клубове, само че аз бях безапелационен в решението си да играя за Монтана.

Мартин: Имах няколко предложения, само че не се стигна до нищо съществено.

 Левски - Дунав 0:3 @@@

В Монтана ще играеш със съотборника ти от Дунав Мартин Кръстев/Виктор Костадинов. Имахте ли диалог преди или след реализирането на прехвърлянето?

Виктор: С Мартин сме в доста положителни персонални и професионални връзки и обстоятелството, че още веднъж ще сме в един тим несъмнено ни зарадва.

Мартин: С Виктор имахме диалози по-време на подписването на контракта му, само че, общо взето, бяха повечко смешки - нищо съществено. Все отново Виктор има второ умеене с изключение на волейбола и то е комедиант несъмнено (смее се).
 Левски - Дунав 0:3 @@@

Какъв тандем бяхте във към този момент някогашния ви тим?

Виктор: Когато сме на игрището, има синхрон в играта сред двама ни, както и съгласие. Така че се надявам това да продължи, даже и да подобрим постигнатото до момента.

Мартин: Както загатнах - той има ужасно възприятие за комизъм и доста професионално отношение към работата в залата. Определено мога да кажа, че се усещам О.К. на терена с него.

За първи път си в националния тим. Имаше ли страсти, когато получи повиквателната?

Мартин: Емоции не липсваха - въпреки всичко това е националният тим на България.

 Левски - Дунав 0:3 @@@

Ще тренираш паралелно с най-големите имена на българския волейбол. Какви са упованията ти от този лагер?

Мартин: Очакванията са ми най-много всички да бъдем здрави и добре готови физически, имайки в поради дългата насилствена отмора и неналичието на качествени тренировки, само че считам, че с добре свършена работа това лято, всичко ще бъде наред.

Как мина времето ти в изолираност и без волейбол?

Мартин: Общо взето стоях у дома, разхождах се в планината, пробвах се да упражнявам, доколкото имах опция. Радостното е, че всичко стартира да се възстановява и още веднъж ще се върнем към рутината ни. Бъдете здрави!
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР