Разпределителят Георги Братоев днес започна тренировки с националния отбор по

...
Разпределителят Георги Братоев днес започна тренировки с националния отбор по
Коментари Харесай

Любо Ганев върна Георги Братоев в националния отбор по волейбол

Разпределителят Георги Братоев през днешния ден стартира тренировки с националния тим по волейбол, въпреки да не е в листата от 15 състезатели на селекционера Силвано Пранди за олимпийската подготовка в Берлин от 5 януари.

Георги и близнакът му Валентин влязоха в изострен спор с Пранди към европейското състезание през есента и италианецът не разчиташе повече на тях. Ръководството на федерацията (БФВ), отпред с президента Данчо Лазаров сложиха ултиматум на Пранди да ги употребява за квалификацията, а също и някои от другите волейболисти, които той подцени.

Треньорът обаче не ги разгласи в листата си и за Берлин. Повечето от избраниците му направиха през вчерашния ден първа подготовка, а пред специализирания сайт BGvolleyball.com днес вицепрезидентът на БФВ Любомир Ганев разгласи: " Георги Братоев стартира тренировки с националния тим. Съставът има потребност от него. Говорих с него, не ми беше нужно доста време да го убедя. Радвам се, че той се вслуша и се причисли ".

Както е известно президентът на БФВ Данчо Лазаров публично съобщи, че ще се отдръпна от поста по време на общото изборно заседание през март, като предложи Ганев да го наследи. Нещо повече - Лазаров, заяви, че до тогава ще работи взаимно с Ганев в администрацията на българския волейбол, с цел да го приготви добре за шефския пост.

Посрещачът Валентин Братоев, който сега е играч на катарския " Ал Араби ", обаче остава отвън А отбора, като формалната причина е, че има травма.

Така съставът за олимпийската подготовка е следният:  разпределители:  Георги Сеганов, Добромир Димитров, Георги Братоев;  диагонали:  Цветан Соколов и Велизар Чернокожев;  посрещачи:  Тодор Скримов, Николай Пенчев, Розалин Пенчев, Мартин Атанасов и Георги Петров;  центрове:  Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев и Алекс Грозданов; либеро:  Теодор Салпаров и Петър Каракашев.

До квалификацията българският тим ще изиграе и два контролни мача - в София против състава на Египет на 31 декември и 1 януари. 

В Берлин отборът на България е в група с Франция (мачът е на 6 януари от 18 ч. наше време), Нидерландия (на 7-и от 15 ч) и Сърбия (на 8-и от 15.30 ч.). Напред ще продължат първите два тима в класирането на групата, като ще играят полуфинали " на кръст " с най-хубавите два състава от другата група (Германия, Белгия, Словения, Чехия). Само спечелилият в шампионата ще получи място на игрите в Токио 2020.

За последно България имаше волейболен тим на олимпийските игри в Лондон `12, когато отборът ни се класира на 4-о място. Тогава Георги Братоев бе разгласен за най-хубав разпределител на шампионата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР