Разпределението на евросредствата идва на фона на това колко щети

...
Разпределението на евросредствата идва на фона на това колко щети
Коментари Харесай

Как ще се раздадат парите от Брюксел за справяне с COVID-19?

Разпределението на евросредствата идва на фона на това какъв брой вреди е понесла страната от икономическа позиция. Това са пари, които целят да подкрепят компаниите да не банкрутират. Това сподели евродепутатът Андрей Новаков  Андрей Новаков Андрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската национална (ГЕРБ/ЕНП), който отхвърли, че тези пари не са обвързани с броя на заболелите от ковид.

А страната ни ще получи 692 млн. евро безплатно. Страната ни ще би трябвало да реши под каква форма да ги показа за бизнеса, разяснява политикът.

Новаков ще дава отговор за правенето на законодателството за кандидатстването и даването на въпросните средства. Той уточни кои ще са целите. Най-важното е средствата да са със задна да.

"Надпревара с времето и да създадем по този начин, че да се одобряват със задна дата направените разноски ", сподели той в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия.

Става въпрос за заплати на медицинските служащи на първа линия в борбата с COVID-19, закупуването на защитни маски и дрехи и други, направени още при започване на пандемията.

Борисов: Целият свят знае, че сме най-хубавите! Скоро всички ще идват при нас

По думите на Андрей Новаков  Андрей Новаков Андрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската национална той ще упорства до есента към този момент да има признат правилник за въпросната помощ.

„ Интересното е, че регламентът има един-единствен член. Това е преимущество. Целта е да се разпределят средствата сред хората и бизнеса “, сподели той и посочи, че приказваме за прибавяне на средства към към този момент съществуващите европрограми.

"Ако една компания и до момента е кандидатствала по Оперативна програма „ Конкурентноспособност “ и до момента ще може ", разясни още евродепутатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР