Разпределени са ресорите на заместник-министрите на здравеопазването, съобщиха от ресорното

...
Разпределени са ресорите на заместник-министрите на здравеопазването, съобщиха от ресорното
Коментари Харесай

Ясни са ресорите на зам.-министрите в МЗ

Разпределени са ресорите на заместник-министрите на опазването на здравето, оповестиха от отрасловото министерство.

Заместник-министър проф. Илко Гетов ще реализира съгласуваност и надзор върху политиките в системата на опазването на здравето в следните дирекции: „ Лекарствена политика “, „ Международни планове и стратегии “ и отдел „ Образование и подготовка “ в дирекция „ Лечебни действия “. Той ще дава отговор и за активността на Изпълнителната организация по медикаментите, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули и домовете за медико-социални грижи за деца.

Заместник-министър доктор Бойко Пенков ще дава отговор за дирекциите „ Електронно опазване на здравето “ и „ Лечебни действия “ като се изключи отдел „ Образование и подготовка “, както и за активността в отделите „ Търговски сдружения “ и „ Управление на собствеността “ в дирекция „ Търговски сдружения и благосъстоятелност “ към Министерството на здравеопазването. Д-р Пенков ще управлява и работата на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, Центровете за незабавна здравна помощ и Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ, държавните психиатрични лечебни заведения, Националния център по трансфузионна хематология и районните такива, Центровете за сложно обслужване на деца с увреждания и хронични болести, Центъра за асистирана репродукция, Националната експертна лекарска комисия и Регионалните здравни инспекции във връзка с функционалностите в региона на медицинските действия.

Заместник-министър доцент Михаил Околийски поема дирекциите „ Бюджет и финанси “, „ Европейска съгласуваност и интернационално съдействие “, „ Защита на правата на пациентите “ и „ Опазване на публичното здраве и здравен надзор “ в Министерството. В неговия сектор влизат и дейностите на Националния център по заразни и паразитни заболявания, Националния център по публично здраве и разбори, Националния център по радиобиология и радиационна отбрана, както и Регионалните здравни инспекции във връзка с функционалностите в региона на публичното здраве и надзора на заразните заболявания.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР