Разправят: Русия се готвела за война! Кой разправя ли? Ами

...
Разправят: Русия се готвела за война! Кой разправя ли? Ами
Коментари Харесай

Уплашеният с Края на Света човек

Разправят: Русия се готвела за война!

Кой разправя ли? Ами и аз не знам!

Някой там – в сумрака на Мрежата. Казват... Разправят... Пишат... Така се споделя... Така е Казано...

Дас Ман. Това е термин на Хайдегер. Оставете, че Хайдегер е залитнал и е станал член на NSDAP (националсоциалистическата немска работническа партия, същата тази, на Хитлер). Хайдегер всьо таки (с този израз приветствам всички олигофрени-русофили) е един от най-великите мислители на 20 век. А Дас Ман значи Ония. Хората по принцип.

Когато кажем „ по този начин Се приказва ” под „ се ” разбираме точно Дас Ман. Ония там, хората изобщо.

Не избран „ някой ” а неопределените „ хора ”.

О, Боже! Те са ужаса, те са пъкъла! Да, напълно вярно казваш, благи ми Жан Пол (Сартър): Адът – това са другите.

Може би не просто другите, а точно тия Дас Ман. Безличната гадна хидра на безличните нек`ви си там Други хора. Които си нямат друга работа, с изключение на да гъгнат, вият и скимтят със зловонните си пасти: да ни разискват, да ни наскърбяват, да ни заплашват, да злобеят за всяка наша крачка, да сплетничат, да клюкарстват и да популяризират клюки. Грозни, зли, мръсни клюки, които тровят живота. А в този момент ще ви кажа: Мрежата е техния Пророк! Те са Аллах на новото време, а евентуално – и на всички времена. А Мрежата (и особено Фейсбук) е техния оракул!

Русия се готвела за война! Кой го сподели? Пак някой в Мрежата! Някой публицист. Някой, който ще изкара 10, двайсет или петдесет лв. с тая вест.

Нека обясня за какво тъкмо пиша тези редове!

Заради един феномен, който по този начин или другояче ще мине около ушите ни, около съзнанията ни – и ние ще бъдем изумени от него, ще претърпим следствията от него...но по този начин или другояче няма да го отчетем. Ще нарека този феномен Правят Нашия Свят Въпреки Нас и Без да Ни Питат.

И ето: Някой мен персонално питал ли ме е дали свинската шибана Русия има право да прави каквото и да било, камо ли да се готви за война?

Нека кажа по този начин (за да не звуча прекомерно индивидуалистично): Някой нас – елементарните хора - пита ли ни, когато пуска такива вести в Мрежата?

Пита ли ни дали такива вести ни харесват и дали желаеме да ги знаем? А?

Съвсем, напълно обособен и различен е въпросът дали тия вести са достоверни!

Самата вест „ Русия се готви за война, защото организира учения в цялата линия - от отделилата се от Грузия република Абхазия, та чак до Челябинск на границата с Казахстан ” е мощно тенденциозна! Та коя войска, демон да я вземе, (дявол да вземе всички армии и цялата тая лайнарска човешка пристрастеност по войните!) не се готви постоянно за война, а идиоти недни!? (това послание е съответно отправено към публицистите, пишещи сходни неща с цел да си вдигнат рейтинга). А?

Коя войска не се готви за война? Не си спомняте май „ Si vis pacem, para belum ” (искаш ли мир, готви са за война)?

Но нали требе да се написа, нали требе да се приказва на хората гнусота, да се всява боязън, да се насажда смут, да се вкопава в душите скептицизъм и обезсърчение!

Но за какво? Защо...

Така ще се запита някой доверчив и мил човек. Защо, Бога ми, им е належащо на тия модерни Дас Ман, публицистите, тия – безличните говорещи просто ей по този начин – да основават общия злотворен звук? Защо им е нужно да насаждат всичко това?
Ами – ще каже някой: Защото те са длъжни с будната си съвест да отразяват Всяко Случващо Се!

Но не се ли сещате, благи мои, че нищо в никакъв случай не се случва тъкмо по този начин, както се случва?

Тоест, не се ли замисляте, че всичко, което ни се коства, че се случва, е просто една от вероятните тълкования!?

Или по-право казано: Всичко, което ни Казват, Че Се Случва – е артикул на една интерпретация.

Грубо казано: Ако питате някой към момента недотепан немски нацист за втората международна война, той ще ви каже, че това е била свещената война, в която светлите сили на нацизма са се изправили против мрачните сили на болшевишко-еврейския империализъм и против международния скрит план на еврейския капитал!

И в този момент е по този начин: Русия се готви за война...

Ама кой сподели, но по какъв начин по този начин, но проверихте ли, но какви доказателства имате?

Нема, братче. Просто подмятане на кьорфишеци (с тоя дебелашки турцизъм приветствам всички писатели-архаици), с цел да върви търговийката.

Както споделяше един другар от рекламата: Всички тия вести са примамка - да кълват консуматорите и да изкълвават всички реклами около стръвта. Дай нещо ужасно – хората обичат да се плашат и да им се приказва за Края на Света – и след това бутай рекламите в близост – да ги гълтам жадно!

А има и друго: Уплашеният с Края на Света човек е доста по-склонен да купува!

Той си споделя: А, тя Русия и без друго ще направи някоя война...това е огромен смут, па какво ше му мисля аз?! Веднъж се живее – дай да развържа кесията, па да купя едно ново ауто! Примерно некой баварец на остаряло или некое Леново за децата?

Така си вика консуматорът и пей сърце! Страхът свил се на кълбо в гащите освобождава! Дай да му отвържем края, откакто и без друго Русия ще стартира война!

Аз ви споделям: Хитра работа.

И тези – Дас Ман – безличните Ония – които основават и образуват (формуват, пресоват на шприц-преса) публичното мнение, които моделират публичните настроения – тия вакли идиоти – те даже и не осъзнават, че вършат точно това!

О, и това аз назовавам с една дума: Ужас!

Защото едни идиоти образуват настроенията и възприятията, душенагласите и мисленето на други идиоти. И то – без да осъзнават.

Дас Ман – тия, дето приказват и основават клюки, отзиви, звук, показа, настроения, настройки – те са никой. И не носят отговорност. И не знаят какво вършат. Пускат в казана на груповото схващане (и още повече – в казана на груповото несъзнавано) тенденциозни информации, пускат там черни катрани, пускат отрова и обезсърчение. И дори не си дават сметка какво са създали.

Ами - идеално.

Но има нещо друго: Зад тях има такива, които доста добре знаят за какво и по какъв начин се вършат тия работи. Като загатнах за консуматорите и тяхната нараснала податливост към пазаруване, когато са уплашени – говорех точно за това. Има, има. Не е като да няма хора, които добре знаят какво се реализира, като приказваш по избран метод на хората. Има си хора, които идеално знаят по какъв начин се манипулира обществото и неговите настройки. Има си хора, помнете, които умеят това и имат (!) чудесна и голяма полза от вярно завършеното публичното въодушевление.

А мен някой питал ли ме е изобщо дали желая да има Русия?

Ето това е огромния и извечен (и безусловно сериозен!) въпрос на Човешкото Битие.

Ето го в малко по-разгърнат вид: Аз, човек и свободно, мислещо и осъзнато създание, съм роден на тоя свят. Роден съм без някой да ме е питал за това. Тоест – още от първия миг против мене е осъществено закононарушение: Някой прави нещо с живота ми, без да ме пита! Създава го. Хвърля ме в живота, което ще рече – право в заболяванията, тъгите и наложителната, мъчителна и ужасна гибел! И какво става по нататък? Не стига, че съм хвърлен по тоя нечовечен и афектиран метод в битието, само че на всичкото от горната страна съм екипиран срещу волята си с голям и неизпълним боязън от гибелта. Който назовават Инстинкт за самозапазване. И аз – по този начин грозно заловен в клопка – съм набутан в живота, само че не мога и да го напусна, най-малко не и без изключително неприятни преживявания. И ето: Не стига всичко това, ами и внезапно се оказва, че има някакви страни, някакви мръсни и зловредни страни, някакви военни машини, някакви политики и някакви армии, които без да се преценяват с мене – се готвят да създадат по този начин, че да застрашат здравето и живота ми!

Защото, евентуално се сещате, че в случай че Русия в действителност стартира война, просто за часове ще станем на кайма всички! На куп!

Цялата ни мирна и кротка Европа, цялото ни това умерено обиталище ще се трансформира в злокобен пъкъл!

И аз – осъзнатото човешко създание – би трябвало да приема това?

Да пребивавам с това? Да свивам уши? Да пребивавам със примирение? Да си споделям: Малък съм, Съдбата ще реши какво ще стане!

Великите ще вземат решение съдбините ни!

Хм. Не съм нито дребен, нито имам желание – откакто без желанието ми са ме захвърлили в противен и нежелателен свят – да понасям И такива издевателства!

Ще кажа по този начин: Забранявам съществуването на Русия! Както, естествено, и на Съединени американски щати! Както и на всеки, който може по някакъв метод да наруши моето благоденствие.

А до тогава – до момента в който възбраната ми влезе в действие – просто предизвестявам (тези идиоти, които от немай къде пишат злокобни новинки): Не си играйте с животите и настроенията на хората!

Защото хората не са Дас Ман! Хората са обособени персони и от време на време това си личи. Вдигат се и унищожават. Това, което им пречи да живеят в мир и берекет.

А другояче просто за всички ще кажа: Make Love, Not War!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР