Разпращат фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на

...
Разпращат фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на
Коментари Харесай

Измамници изпращат фалшиви имейли от името на Български пощи

Разпращат подправени електронни известия от името и/или с логото на „ Български пощи “, оповестиха от сдружението. Те са под формата на анкети или игри, с оповестена премия – мобилен телефон. Получателят би трябвало да удостовери присъединяване, предоставяйки персоналните си данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса, сигнализират от пощите.

В други случаи, в известието се уведомява, че клиентът има пратка и би трябвало да заплати избрана сума за нейното приемане, като е належащо да даде данни от банкова карта и други

„ Български пощи “ ЕАД напомня, че НЕ изпраща тези известия , не организира анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл възнаграждение на такси за доставка и при никакви мотиви не изисква персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката. Имейли, които не носят формалния адрес и не произлизат от домейна на сдружението, не следва да се одобряват за достоверни. Томболи и игри, които не са оповестени на формалната страница на сдружението, не съществуват. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР