Разпознаването на лица със софтуер може да не е онова

...
Разпознаването на лица със софтуер може да не е онова
Коментари Харесай

Софтуерът за разпознаване на лице е неточен в 98% от случаите

Разпознаването на лица със програмен продукт може да не е това високотехнологично полицейско решение, за което се твърди, че ще промени битката с престъпността. Нови данни по отношение на софтуера за различаване на разположение, употребен от лондонската полиция в Обединеното кралство, демонстрират, че той връща погрешни резултати в 98 % от случаите.
Според данните, оповестени от The Independent (въз основа на данни, получени от властите), единствено два от 104 сигнала , генерирани от софтуера за различаване на лица, употребен от лондонската полиция, се оказват тъкмо съвпадащи.

The Independent също по този начин оповестява, че софтуера, употребен от полицията в Южен Уелс, е върнал повече от 2400 неверни положителни сигнала от юни 2017 година насам.

Софтуерът за различаване на лица е кадърен да сканира видеозаписи и да разпознава обособените лица, с цел да търси съвпадане с база данни с известни лица, като търсените нарушители. Софтуерът понижава всяко лице до карта с биометрични идентификатори (като дължината на носа на човек и дистанцията сред очите му) и може да направи съпоставяне за част от секундата.

Технологията се употребява и в страни като Австралия и Китай , където държавните медии настояват, че употребяваните от полицията очила за различаване на лица могат да оказват помощ на правоохранителните органи да разпознават и задържат лицата, които съставляват интерес, единствено за седем минути.

Говорейки пред The Independent, комисарят по биотехнологиите в Обединеното кралство Пол Уейлс декларира, че цифрите демонстрират, че технологията „все още не е годна за употреба“.

„От позиция на ръководството, техническото развиване и разгръщането на технологията, тя се развива преди законодателството и тези нови биометрични данни незабавно се нуждаят от законодателна рамка , както към този момент съществува за ДНК и пръстовите отпечатъци“, споделя още той.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР