Разпореждането на ЦИК 228-те машини на „Сиела Норма“ да бъдат

...
Разпореждането на ЦИК 228-те машини на „Сиела Норма“ да бъдат
Коментари Харесай

Шефът на „Сиела“: Не е нормално нашите машини да са в един склад с тези за изборите

Разпореждането на ЦИК 228-те машини на „ Сиела Норма “ да бъдат арестувани в склад нарушава правата на благосъстоятелност на компанията, която желае да употребява устройствата за сервизна и презентационна активност, като в тази ситуация не става въпрос за манипулиране на изборите. Това акцентира пред bTV Веселин Тодоров от компанията.

„ Този склад е този, в който се съхраняват и приготвят машините за изборите. Не е обикновено да бъдат събрани с тях “, изясни той.

По думите му задачата на „ Сиела “ е да получат устройствата и да ги приберат в личния си склад, който е на друга локация.

Адв. Тодоров акцентира, че става дума за толкоз огромно количество в един резервоар, тъй като това подсигурява по-ниска цена на превоз, а точно това е било конкурентното преимущество на компанията спрямо останалите искащи да доставят машините за гласуването у нас.

По думите му " Сиела " са се обърнали към прокуратурата не за някой да бъде упрекнат и съден, а с цел да си получат устройствата по-бързо: " Понякога прокуратурата има принадлежности за по-бързо решение на такива проблеми ".

Той беше безапелационен, че отбраните на устройствата подсигуряват почтен машинен избор: „ Софтуерът се криптира, резултатните файлове се подписват с ключове, издадени от „ Информационно обслужване “. Има разписки, които всеки гласоподавател вижда – може да се сравнят с резултатите от машината, има и доста други отбрани “.

„ Една неголяма частна компания като нас може доста бързо да бъде осъдена, смачкана, унищожена – да изчезне безусловно за минути, в случай че ние се вкараме в някакво завършени с партии и избори. Опитваме да бъдем изцяло неутрални “, акцентира адв. Тодоров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР