Разпоредително заседание по Наказателно от общ характер дело № 83/20

...
Разпоредително заседание по Наказателно от общ характер дело № 83/20
Коментари Харесай

Дадоха ход на делото срещу бруталния убиец от врачанското село Осен

Разпоредително съвещание по Наказателно от общ темперамент дело № 83/20 година се организира през днешния ден във Врачанския областен съд. Делото е против подсъдимия Румен Райков, упрекнат в това, че 21.01.19 година в село Осен е направил обир в дома на Георги Велчов. Той лишил 400 лв. от притежателя, като използвал мощ, нанасяйки му голям брой мощни удари с ръце и крайници по главата, при което му предизвикал тежка телесна щета, от която последвала гибелта на Георги Велчов в столична болница, където бил настанен за лекуване.
По делото не бяха конституирани цивилен ищци или частни обвинители.
Съдът даде ход на разпоредителното съвещание и изслуша страните по въпросите на член 248, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс. От страните не бяха направени възражения за позволени отстраними основни нарушавания на процесуалните правила.
В правосъдната зала подсъдимият призна напълно своята виновност и всички обстоятелства и условия от обвинителния акт и дружно със служебния му бранител желаеха делото да се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване – т.е. в хипотезата на член 371 т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс. Съдът отхвърли делото да бъде гледано по този ред, защото след изменението на закона от октомври 2019 година това е неприемливо, когато се отнася до действия, с които е породена умишлена гибел. Така това дело ще бъде прегледано по реда на член 371 т. 1 от Наказателно-процесуален кодекс. Защитата и подсъдимият желаеха по делото да не бъдат разпитвани очевидците, а единствено движимостите лица, които са изготвили правосъдната психолого-психиатрична експертиза.
Делото бе планувано за 27 юли, когато ще се организира правосъдно съвещание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР