Разпоредително заседание по делото за обир на трезора на банков

...
Разпоредително заседание по делото за обир на трезора на банков
Коментари Харесай

Задържан за обир на банка в Русе иска по-лека мярка заради здравословни причини

Разпоредително съвещание по делото за грабеж на трезора на банков клон в Русе се състоя през днешния ден в Окръжния съд в града.

Случаят е от края на март 2016 година. До трезора на банковия клон, намиращ се в централната част на Русе, е достигнато, откакто е разрушена стена при подземните гаражи, намиращи се под финансовата институция. През изработен отвор е проникнато от прилежащо външно помещение. Със особено готови съоръжения са придърпани част от парите, които са се намирали на рафт. Отнети са средства в разнообразни валути - 150 000 лв., 7000 английски паунда и 12 000 щатски $. Общата стойност е 188 385, 52 лв., напомня Българска телеграфна агенция.

За закононарушението при започване на декември предходната година на летището в София бе арестуван 49-годишният Илиян П. от Видин. При обира той е имал съизвършител, който е непостоянен.

Пред съда през днешния ден обвиненият, арестуван за непрекъснато в ареста, насочи искане посредством юриста си мярката му за неотклонение да бъде променена в по-лека, защото имал здравословни проблеми. Съдията обаче реши, че няма съображение. Според бранителя на Илиян П. по делото са позволени голям брой процесуални нарушавания, като то трябвало да бъде върнато на фаза досъдебно произвеждане.

По време на разпоредителното съвещание, което е второ поради наложила се промяна на правосъден заседател, стана ясно, че представител на банката е завел цивилен иск на стойност, равняваща се на открадната сума. Следващото съвещание на делото е планувано за средата на декември тази година.

Ако бъде приет за отговорен, Илиян П. може да получи от 10 до 20 години затвор
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР