Разпоредително заседание на делото срещу д-р Иван Димитров, застрелял на

...
Разпоредително заседание на делото срещу д-р Иван Димитров, застрелял на
Коментари Харесай

С аплодисменти влезе в съда д-р Димитров, обвинен за убийството на крадеца Жоро Плъха в Пловдив

Разпоредително съвещание на делото против доктор Иван Димитров, прострелял на 2 март 2018 година Георги Джевизов, по прякор Плъха, стартира и беше отсрочено за 13 май поради нередовно приканване на страна по делото - Надежда Стоева, съжителствала на фамилни начала с жертвата.
При изясняването на този факт към този момент стана ясно, че майката и бащата на убития завеждат цивилен искове против лекаря за по 150 000 лева всеки, сходно право има и изчезналата жена. По данни на околните тя е някъде в Германия и дали ще се яви на 13 май в съда, е много подозрително.

Делото стартира и бързо беше отсрочено, само че ситуацията пред съда и вътре в правосъдната зала даде съображение да се допуска хода му и публичните настройки. При влизането си в Съдебната палата доктор Димитров беше посрещнат с овации от хората, пристигнали да го поддържат.
Припомняме, че съгласно до момента известните условия, Жоро Плъха, с богато престъпно досие, е влезнал да обира гаража на доктор Димитров. Той вижда светлина от фенерчето му от прозорците на жилището си, към половин час го следи и след това слиза. Крадецът хвърля по него предмети, след което доктор Димитров стреля с нелегално притежаван от него военен револвер. Жоро Плъха съумява да се измъкне, само че по-късно е открит мъртъв върху кола наоколо.
Първоначалната версия, която стартира локален уебсайт, описваше много по-различна картина - по какъв начин цялото семейство на доктор Димитров е било в дома си, в това число двете му дребни деца, когато Плъха с още един човек нахлуват и стартират да обират жилището в тяхно наличие. По малките екрани се появи брачната половинка на доктор Димитров, която удостовери тази версия и сподели какъв брой доста са се уплашили и тя и децата. Тази картина разсъни всеобщи недоволства в страната, на доста места избухнаха митинги.
Доста скоро по-късно, обаче, се оказа, че брачната половинка и децата въобще не са били в жилището, нито даже в Пловдив в нощта на нападението, а лекарят е следил много време крадеца от горната страна, без да се обади в полицията. Д-р Димитров няколко пъти смени показанията си след задържането, най-после си призна. Тогава митингите, които бяха подкрепени от 27 лекарски колегии в страната, стихнаха.
Днес пред съда, с цел да окажат поддръжка, бе доктор Георги Кръстев, секретар на Пловдивската лекарска гилдия, който удостовери от името на всички свои сътрудник поддръжката си на доктор Димитров, същото направи и шефът на УМБАЛ " Пловдив " доктор Аргир Аргиров. Д-р Димитров продължава да работи като рентгенолог в болничното заведение от момента на освобождението си от ареста предходната година, отзивите за неговата работа са доста положителни и в болничното заведение се прави подписка в негова отбрана.

Ако съжителката на жертвата се появи на 13 май, чака се да бъде избрана дата за същинското гледане на делото. Д-р Иван Димитров е обвиняем за ликвидиране, осъществено при превишаване на рамките на неизбежната защита, както и за владение на огнестрелно оръжие и муниции без позволение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР