Разпоредил съм служебна проверка във Военновъздушните сили, която трябва да

...
Разпоредил съм служебна проверка във Военновъздушните сили, която трябва да
Коментари Харесай

Каракачанов: Разпоредил съм проверка дали ген. Стойков е укрил документи

Разпоредил съм служебна инспекция във Военновъздушните сили, която би трябвало да откри дали командващият ген. Цанко Стойков е дал всички документи, поискани от КПКОНПИ за брачната половинка на президента Десислава Радева.

Това разкри вицепремиерът Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността преди съвещанието на парламентарната Комисия по защита, съобщи кореспондент на Novini.bg. От думите му стана ясно още, че инспекцията ще извърши началникът на защитата ген. Андрей Боцев. "Проверката би трябвало да даде изясненост какво тъкмо е желала комисията по отношение на назначението на Радева като пиар на Военновъздушни сили и дали генералът и укрил документи. Докато на ген. Стойков не бъде повдигнато обвиняване, той остава командващ на Военновъздушни сили. Той имаше доста значима роля при договарянето на договорката за самолетите F-16 ", безапелационен бе Каракачанов.

Прокуратурата разкри за какво желае имунитета на Румен Радев

Припомняме, абсурдът избухна при започване на тази седмица. Прокуратурата е водила следствие против командира на Военноввъздушните сили ген. Цанко Стойков, по което са употребявани специфични разследващи средства. От държавното обвиняване оповестиха в особено прессъобщение, че в тези СРС-та има данни за закононарушение, осъществено от президента Румен Радев. При инспекция за назначението на Десислава Радева като пиар на Военновъздушни сили, когато Радев е бил пълководец, се оказало, че има укрити документи, прибавиха от прокуратурата. Престъплението не е осъществено от Радев в качеството му на държавен глава, само че като подобен той има имунитет. Това е и повода основният прокурор Иван Гешев да изиска през вчерашния ден пояснение дали може да бъде разследван президентът.

Иван Гешев желае от Конституционен съд пояснение на член от Конституцията по отношение на имунитета на президента и вицепрезидента
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР