Разпоредена е вътрешна проверка в Здравната каса, която да установи

...
Разпоредена е вътрешна проверка в Здравната каса, която да установи
Коментари Харесай

Вътрешна проверка в НЗОК ще установява точния размер на задълженията към чуждестранни фондове

Разпоредена е вътрешна инспекция в Здравната каса, която да откри какъв брой тъкмо са просрочените отговорности към непознатите клиники и какъв брой е общият размер на отговорностите към непознати фондове от страна на касата. Това заяви ръководителят на Надзорния съвет на НЗОК  Жени Начева след изключителното съвещание на надзора. 
Начева съобщи, че няма да има проблем с лекуването на български жители в чужбина и няма никакъв проблем Националният рамков контракт да бъде подписан. Според нея, заплащанията към непознатите фондове за тази година са обезпечени в бюджета на Касата, а просрочените ще могат да се трансферират за идващите години.
По-рано бяха изнесени документи, съгласно които, отговорностите на Касата към лечебни заведения и фондове в чужбина с лихвите са над 270 млн. лева. 
Ако параметрите в текстовата и финансовата част за бюджета на Здравната каса, реализирани в преговорния развой сред Лекарския съюз и касата останат същите, няма да има проблем за подписването на рамковия контракт за тази година. Това заяви на ексклузивен брифинг ръководителят на БЛС доктор Венцислав Грозев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР