Разпоредена е проверка във Врачанския затвор, където бяха открити части

...
Разпоредена е проверка във Врачанския затвор, където бяха открити части
Коментари Харесай

Откриха части за пистолет в затвора във Враца

Разпоредена е инспекция във Врачанския затвор, където бяха открити елементи от револвер. Експертиза ще откри дали всички те съставляват в целокупност годно оръжие, или не. Случаят е притеснителен и неприемлив, сподели правосъдният министър Цецка Цачева, оповестява Дарик.

По мотив случая с откритите елементи от револвер, правосъдният министър счита, че той е сигнал за " несъблюдение на служебни отговорности от длъжностните лица, които са позволили сходно внасяне ".

" Къде са открити частите на револвера, не мога да разясня, тъй като сега се правят съответните дейности от полицията, под управлението на прокуратурата ", сподели още тя.

В Стара Загора Цачева връчи документи на магистрати, полицейски чиновници и обществени служащи, които приключват образование на тематика " Права на децата, специализация по младежко правораздаване за експерти в България: Обучение за експерти, провеждащи чувания на деца ".

Това е последното образование, проведено от Министерството на правораздаването взаимно с Международния институт за правата на детето в Швейцария по план " Укрепване на правния и институционалния потенциал на правосъдната система в областта на правораздаването за деца ", финансиран от Българо-швейцарската стратегия за съдействие.

В рамките на 5 дни, в Стара Загора, 19 магистрати, обществени служащи и полицейски чиновници от Добрич, Разград, Смолян, Хасково, Ловеч, Търговище, Силистра и Кърджали бяха обучавани по повод правото на детето да бъде изслушвано и техники за чуване на малолетни.

" Аз виждам на подготвените сътрудници като посланици, които ще предадат своя опит на останалите, когато се завърнат на работните си места ", изясни министър Цачева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР