Разположени са на 8 локации като част от съвместен проект

...
Разположени са на 8 локации като част от съвместен проект
Коментари Харесай

В Бургас заработиха 20 нови зарядни станции за електромобили

Разположени са на 8 местоположения като част от взаимен план на Eldrive и Общината

20 нови зарядни станции за електрически автомобили (по взаимния план на Eldrive и Община Бургас за създаване на обществена мрежа) са конфигурирани и пуснати в употреба през месец юли. Разположени са на 8 леснодостъпни местоположения. На някои от тях има по 2 и 3 „ колонки “. Ето на кои места са ситуирани:

* Ул. „ Христо Фотев “ – зад БЧК;

* Площад „ Жени Патева “;

* Спортна Зала „ Бойчо Брънзов “;

* Младежки дом – на ъгъла на ул. „ Уилям Гладстон “ и „ Александър Стамболийски “ – Борисова градина;

* Ул. „ Родопи “ – ж.к. „ Братя Миладинови “;

* Ж.к. „ Лазур “ – ул. „ Иван Богоров “;

* Морска градина – алея „ Приморска “;

* Рибарско пристанище „ Сарафово “ – чака слагане.

„ Крайната ни цел е на територията на цялата община, в това число и съставните селища, в недалечно бъдеще да има построена инфраструктура за зареждане на електрически автомобили “, сподели кметът Димитър Николов.

В Бургас от години паркирането на електрически автомобили в синя и зелена зона е гратис (не се отнася за хибриди). В градския превоз от предходната година поетапно постъпват 56 нови електробуса. Общината поддържа всички начинания за развиване на чистия електрически превоз, в това число публично-частни партньорства като това с Елдрайв.

Новите зарядни станции в Бургас са ситуирани върху общински терени и паркинги. Достъпът за електрически автомобили е свободен и безвъзмезден през времето за зареждане. Станциите са микс от общоприети и бързозарядни. Те са с мощ от 22 kW AC до 50 kW DC, а зареждането в мрежата е допустимо през мобилно приложение и RFID карта. Финансирането е по план „ Изграждане на обществена зарядна инфраструктура в градска среда – Южна България “, обезпечено от Фонд за устойчиви градове и „ Обединена българска банка “ АД.

С евакуиране на едноименното мобилно приложение на компанията Eldrive, ще откриете в него цена на услугата и цялата останала нужна информация за потребление на системата за зареждане.

„Щастливи сме, че имаме приближен и предвидим сътрудник в лицето на Община Бургас. Изграждането на обществена зарядна инфраструктура в града ще разреши на повече хора да преминат към електрически транспортни средства и чист превоз, с което да се понижат равнищата на нездравословните излъчвания и шумовото замърсяване в градската среда. Също по този начин това ще затвърди имиджа на Бургас като зелен, съвременен и новаторски град. Сигурни сме, че и отсега нататък ще продължим да работим толкоз добре с Община Бургас по разширението на обществената зарядна инфраструктура в града. “, разяснява Стефан Спасов – изпълнителен шеф на Eldrive.

„ Община Бургас прави оценка като извънредно положително своето партньорство с Eldrive в устрема си непрестанно да усъвършенства и надгражда своята обществена зарядна инфраструктура. “, съобщи от своя страна Андрей Рунчев – шеф на общинско дружество „ Транспорт “.

Eldrive е най-големият инсталатор и оператор на зарядна инфраструктура на територията на България и района, като все още оперира на три интернационалните пазара – България, Румъния и Литва. Мрежата от обществени станции Eldrive е най-голямата в страната и e единствената с национално покритие у нас. Към момента мрежата включва над 550 зарядни точки и предлага диверсифицирано портфолио от общоприети и бързозарядни станции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР