Разполагането от САЩ на наземно базирани ракетни системи край руските

...
Разполагането от САЩ на наземно базирани ракетни системи край руските
Коментари Харесай

Москва гневна на плановете за разполагане на ядрени ракети в Източна Европа, припомня на САЩ Карибската криза

Разполагането от Съединени американски щати на наземно основани ракетни системи край съветските граници може да докара до борба, сравнима с Карибската ракетна рецесия, сподели през днешния ден съветският заместител външен министър Сергей Рябков, представен от Ройтерс и ТАСС.

Русия гневно подлага на критика американските проекти за разполагане на ракетни системи в Източна Европа и изтеглянето на Вашингтон от съглашението за ограничение на ракетите със междинен и дребен обхват, отбелязва Ройтерс.

Карибската (или наричана още Кубинска) ракетна рецесия се развихри през октомври 1962 година, когато Русия отговори на разполагането на американски ракети в Турция с изпращане на балистични ракети в Куба. Тази рецесия сложи света на ръба на нуклеарна война.

Рябков се спря и на внезапното изостряне на напрежението сред Иран и Съединени американски щати и сподели, че Русия и нейните сътрудници ще подхващат ответни ограничения на новите наказания, които Вашингтон сподели, че се готви да наложи на Иран. Той обаче не конкретизира какви ще бъдат тези ограничения. Според него налагането на американски наказания ще усложни още повече ситуацията в района. Рябков прикани Вашингтон да потърси разговор с Иран, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Трябва да изчакаме и да забележим, какво ще съдържа този пакет " от наказания, който се чака да бъде разгласен през днешния ден, съобщи Рябков. " Това не е първият случай, когато Съединени американски щати заплашват с нови наказания, вместо да употребяват очевидния в такива обстановки метод, а точно да се откри опция в случай че не за директен политически разговор, то за разговор и търсене на дипломатически решения на съществуващите проблеми ", акцентира съветският посланик, представен от ТАСС.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков уточни, че в Кремъл считат за нелегално решението на Съединени американски щати да продължат да стягат глобите против Иран
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР