Разполагането на руски тактически ядрени оръжия в Беларус не е

...
Разполагането на руски тактически ядрени оръжия в Беларус не е
Коментари Харесай

Руски дипломат: Разполагането на ядрени оръжия в Беларус не е ограничено във времето

Разполагането на съветски тактически нуклеарни оръжия в Беларус не е лимитирано във времето, съобщи през днешния ден почитан съветски посланик, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Русия разгласи през март, че ще разположи тактически нуклеарни оръжия на територията на близкия си съдружник Беларус, който даде поддръжка на Москва за офанзивата ѝ против Украйна. Президентът на Беларус Александър Лукашенко сподели, че оръжията са почнали да идват предишния месец.

Това съставлява първото разполагане от разпадането на Съветския съюз на нуклеарни бойни глави от този вид отвън територията на Русия. Тактическите нуклеарни бойни глави са оръжия с по-малка мощ и обсег, които евентуално биха могли да бъдат употребявани на бойното поле, показва Ройтерс.

" Що се отнася до вероятната времева рамка за наличието на съветски тактически нуклеарни оръжия на територията на Беларус, руско-беларуските съглашения не плануват никакви ограничавания по този въпрос ", съобщи пред ТАСС шефът на отдела за някогашните руски страни на съветското министерство на външните работи Алексей Полишчук.

Полишчук добави, че оръжията хипотетично биха могли да бъдат отстранени от Беларус, в случай че Съединени американски щати и НАТО " се въздържат от подкопаване на сигурността и суверенитета на Русия и Беларус ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР