Разполагането на руски конвенционални сили на фронтовата линия при Бахмут

...
Разполагането на руски конвенционални сили на фронтовата линия при Бахмут
Коментари Харесай

ISW: Русия хвърля елитни части срещу Бахмут


Разполагането на съветски стандартни сили на фронтовата линия при Бахмут бележи кулминационната точка на настъплението на групата " Вагнер " и резервира самодейността за съветските военни части около града.Това се споделя в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9161
В разбора се отбелязва, че оценката от 27 януари, че кулминационната точка на борбата за Бахмут е минала, е била неточна.

Командирът на украинско поделение, настоящо в Бахмут, Денис Ярославски удостовери, че " суперквалифицирани " съветски стандартни военни елементи в този момент укрепват щурмовите подразделения на частните военни компании (ЧВК) на Група " Вагнер " в продължаващите старания за обграждане на Бахмут.

Друг украински фронтови пълководец на Бахмут, Владимир Назаренко, също удостовери наблюденията на ISW, че съветското военно командване е заело съветски въздушно-десантни войски.

Руските сили не престават да организират настъпателни интервенции на североизток и югозапад от Бахмут и са обезпечили лимитирани териториални придобивки след завладяването на Соледар на 12 януари.

ISW не предвижда скорошно рухване на Бахмут в ръцете на съветските сили, макар че украинското командване може да реши да се изтегли, вместо да рискува неприемливи загуби. Изключително малко евентуално е съветските сили да съумеят да извършат изненадващо обграждане на украинските сили в Бахмут. Ярославски означи, че украинското военно командване би направило следено евакуиране на силите от Бахмут, с цел да избави живота на украинските бойци, евентуално в случай че украинското командване реши, че рискът от обграждане на града е неминуем.

Говорителят на украинската Източна формация на силите Сергей Черевати съобщи на 31 януари, че украинските сили към момента са в положение дейно да доставят частите в Бахмут и означи, че украинското военно командване е създало няколко проекта за деяние при изключителни обстановки в отговор на съветските интервенции към Бахмут.

Черевати добави, че съветските сили не престават да понасят тежки загуби и означи, че предходната защита на Украйна и последвалото евакуиране от Северодонецк и Лисичанск през лятото на 2022 година са изтощили съветските сили и са нарушили проектите им за незабавна офанзива против Бахмут.

Руските публични лица още веднъж надценяват военните благоприятни условия на Русия да напредне в Донецка област и в театъра на военните дейности в къс интервал от време. Ръководителят на Донецката национална република Денис Пушилин съобщи на 31 януари, че съветското завладяване на Бахмут ще разреши на Русия да напредне към Краматорск и Славянск, които се намират на към 40 км северозападно от Бахмут.

Финансистът от Групата " Вагнер " Евгений Пригожин по-рано твърдеше, че междинният ритъм на съветското нахлуване към Бахмут е към 100 м дневно и че на съветските сили са били нужни осем месеца, с цел да напреднат от окупираните Попасна в Луганска област и Светлодарск до сегашните си позиции в покрайнините на Бахмут (разстояния надлежно 25 км и 22 км).

Възможно е съветските стандартни сили да заменят изчерпаните сили на ЧВК " Вагнер ", като ги реалокират от Бахмут на фронтовата линия в Южна Украйна.Ръководителят на украинския пресцентър на Отбранителните сили на Таврическото направление полковник Евгений Ерин съобщи, че съветските сили правят неуточнени ротации на сили от Херсонска област и че украинските управляващи обясняват известията за идването на сили на група " Вагнер " в Запорожкото оперативно направление.

Възможно е съветските сили да правят ротация на кулминиралите и изтощени от борбите сили на " Вагнер " в интерес на съветските стандартни елементи, които евентуално са почивали и са се преоборудвали след съветското евакуиране в източния (левия) бряг на Херсонска област през ноември.

Украинските публични лица за първи път оповестяват за идването на силите на " Вагнер " в източния (левия) бряг на Херсонска област на 15 януари, което съответствува с кулминационната точка на офанзивата на " Вагнер " в Донбас с завладяването на Соледар на 12 януари.

Руското министерство на защитата (МО) може би се пробва да измести изцяло силите на " Вагнер " в региона на Бахмут и да показа обичайна съветска военна командна конструкция като единствен победител в региона на Бахмут, ако съветските сили в последна сметка завладяват града.

Кремъл евентуално цели да подкопае въздействието на групата на Вагнер в Украйна, макар че МО разчита на силите на Вагнер да поддържат съветските старания към Бахмут от юли насам и да поемат ужасяващи загуби за минимални териториални придобивки.

Украински публични лица не престават да поддържат оценката на ISW, че най-вероятният метод на деяние е идна съветска атака през идващите месеци, и също така допускат, че украинските сили възнамеряват да стартират по-мащабна контраатака. Секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и защита Олексий Данилов съобщи в изявление за Sky News на 31 януари, че съветските сили се приготвят за " оптималната ескалация " в Украйна през идващите два-три месеца и може да го създадат още през идващите две-три седмици, с цел да съвпаднат с първата годишнина от съветското навлизане в Украйна.

Началникът на Главното ръководство на военното разузнаване (ГУР) на Украйна Кирил Буданов декларира в изявление за Washington Post от 31 януари, че съветските сили ще се съсредоточат върху окупирането на по-голям регион от Луганска и Донецка област, което поддържа оценката на ISW, че съветските сили наподобява се приготвят за идна атака в Източна Украйна, изключително в Луганска област.

Буданов декларира, че сега в Украйна се борят 326 000 съветски военнослужещи.

Наскоро Буданов съобщи, че украинските сили имат намерение да стартират огромна контраатака в цяла Украйна напролет на 2023 година " от Крим до Донбас ".

Изтъкнати съветски военни блогъри не престават да разкриват съветските военни провали в Украйна посредством все по-публични и високопоставени платформи. Виден съветски боен блогър съобщи в директен ефир по съветската държавна телевизия, че съветските въздушно-десантни сили (ВДВ) са изгубили 40-50 % от персоналния си състав сред началото на съветската инвазия в Украйна и септември 2022 година, макар че ISW не може да удостовери без значение точността на оценката на воения блогър.

Русия продължава да употребява законите за битка с тероризма, с цел да оправдае репресиите в страната. На 31 януари съветски източници оповестиха, че Централният военноокръжен съд е признал Владислав Борисенко за отговорен в осъществяване на терористичен акт и го е осъдил на 12 години затвор за ролята му в нападението с коктейл " Молотов " против военното регистрационно бюро в Нижневартовск в Ханти-Мансийския окръг през май 2022 година

Това е изключително първият случай, в който причинителят на нахлуване против военно регистрационно бюро е публично упрекнат в осъществяване на терористичен акт.

Основни заключения:

Въвеждането на съветски стандартни сили на фронтовата линия при Бахмут обезврежда кулминационната точка на настъплението на групата " Вагнер " и резервира самодейността за съветските интервенции към града. Прогнозата на ISW от 27 декември, че съветската атака против Бахмут е достигнала кулминационната точка си, беше неточна.

ISW не предвижда скорошно рухване на Бахмут и е извънредно малко евентуално съветските сили да съумеят да извършат изненадващо обграждане на украинските сили в Бахмут.

Руското военно командване надценява опциите на съветските въоръжени сили да напредват бързо в Донецка област и на театъра на военните дейности.

Възможно е съветските стандартни сили да заменят изразходваните сили на ЧВК " Вагнер ", като ги реалокират от Бахмут на фронтовата линия в Запорожка област.

Руското министерство на защитата (МО) може да се пробва да размени напълно силите на Вагнер край Бахмут, с цел да сложи обичайна съветска военна командна конструкция като единствен победител към Бахмут, в случай че съветските сили завладяват града.

Украински публични лица не престават да поддържат оценката на МСО, че идната съветска атака през идващите месеци е най-вероятният метод на деяние (MLCOA), и също така допускат, че украинските сили възнамеряват да стартират по-мащабно контранастъпление.

Изтъкнати съветски военни блогъри не престават да разобличават съветските военни провали в Украйна посредством все по-публични и издигнати платформи.

Русия продължава да употребява като оръжие законите за битка с тероризма, с цел да оправдае вътрешните репресии.

На 31 януари съветските сили продължиха лимитирани наземни офанзиви за възвръщане на изгубените позиции по линията Сватово-Кремина.

Руските сили продължиха настъпателните интервенции по фронтовата линия в Донецка област.

Малко евентуално е съветските сили да извлекат забележителна изгода от локалната си атака към Вухледар на други места в Източна Украйна.

Руските сили евентуално дават приоритет на саботажните и разследващите действия пред териториалните придобивки в Южна Украйна.

Руският основен прокурор Игор Краснов призна неуспехите на съветската готовност в опит да показа неуспехите в осъществяването и нарушаванията на политиката като позволени.

Руските окупационни управляващи не престават да употребяват стратегиите за ангажиране на младежи и обучение, с цел да затвърдят обществения надзор върху окупираните територии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР