Разполагането на хиперзвукови ракети в подводници ще даде на Русия

...
Разполагането на хиперзвукови ракети в подводници ще даде на Русия
Коментари Харесай

NI: САЩ вървят в правилната посока, но губят хиперзвуковата надпревара във въоръжаването

Разполагането на хиперзвукови ракети в подводници ще даде на Русия доста преимущество пред Съединени американски щати и техните съдружници, оповестява The National Interest.

В същото време, без да губят вяра да наваксат, Съединените щати работят върху основаването на лични хиперзвукови оръжия.

Съединени американски щати и техните съдружници се притесняват, че скоро Русия ще завоюва доста стратегическо преимущество посредством диверсификация на своите хиперзвукови оръжия, написа The National Interest.

Очаква се Русия да бъде първата страна, която ще може да употребява хиперзвукови ракети освен във въздуха, на сушата и на водата, само че и под водата. Скоро с крилатите ракети „ Циркон “ ще бъде оборудвана нуклеарната подводница от вида К-561 „ Казан “.

Както бе обявено, „ Циркон “ може да лети със скорост 8 Маха, което на процедура не оставя време на задачата й да избегне удара.

Проблемът се усложнява в допълнение от обстоятелството, че множеството системи за противоракетна защита са усъвършенствани за противопоставяне на съществуващите закани и не са в положение да се защитят от ракети, движещи се със скорост, доста по-висока от скоростта на звука.

Освен това такива ракети се движат с толкоз висока скорост, че на повърхността им се образува плазма, която гълтам лъчите на радарите. Това не им разрешава да разпознаят приближаването на ракетите.

В същото време подводниците могат да бъдат под вода в продължение на няколко дни, където те са съвсем невъзможни за разкриване. По този метод, както отбелязва The National Interest, високата скорост на хиперзвуковото оръжие, комбинирана с близостта до задачата, която подводницата обезпечава, не оставя на врага време за реакция.

„ В момента нямаме системи, които съответно да съставляват опасност за Русия и Китай и няма отбрана против такива системи. Ние ще бъдем в неизгодно състояние, в случай че решат да ги употребяват. “, отбелязва заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати Майкъл Дъглас Грифин, който неведнъж обръщаше внимание на изоставането на Вашингтон от Москва и Пекин.

Думите на политика са доказани от Изследователската работа на библиотеката на Конгреса на Съединени американски щати, която заключи, че Русия се стреми да усъвършенства хиперзвуковото си оръжие, с цел да може то да преодолее американската противоракетна защита.

Според изданието сега Военновъздушни сили на Съединени американски щати, дружно с военно-промишлената корпорация Lockheed Martin, работят върху основаването на лична хиперзвукова ракета, пробвайки се да настигнат съперниците.

Това The National Interest назовава „ стъпка в вярната посока “, изразявайки вяра, че за Съединени американски щати в хиперзвуковата конкуренция не всичко е изгубено.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР