Разполагането на американски войски в Полша по-силно ще възпира Русия,

...
Разполагането на американски войски в Полша по-силно ще възпира Русия,
Коментари Харесай

Полша предложи начин за възпиране на Русия

Разполагането на американски войски в Полша по-силно ще " възпира Русия ", в сравнение с в случай че те бъдат изпратени в Западна Европа. Това разгласи министърът на външните работи на Полша Яцек Чапутович, представен от локалните медии.

" Присъствието на американски войски в Полша играе доста значима, възпираща роля, доста по-важна от продължителното им наличие на Запад. Русия ще намерения два пъти, преди да прибегне до военни средства, в случай че види наличието на интернационалните войски в Полша, изключително американски ", разяснява полският първи посланик.

Министърът също по този начин изразил вяра, че по време идното посещаване на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Полша ще бъдат конкретизирани проектите за пренасяне на част от американските бойци в Източна Европа.

В началото на лятото Вашингтон и Варшава се договориха за разполагане на полска територия на ескадрила американски разследващи безпилотни самолети MQ-9. Съединени американски щати също по този начин оповестиха желанието си да усилят числеността на своите военнослужещи с хиляда души от сегашните 4 500, които са част от състава на американската бронетанкова бригада и многонационалния батальон на НАТО.

В Германия е ситуирана по-голямата част от американските военнослужещи в Европа - общо 35 хиляди души. Към тях се включват 17 хиляди американски и 12 хиляди немски цивилни, които са наети във въоръжените сили на Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР