Разполагането на американски ракети с наземно базиране край руските граници

...
Разполагането на американски ракети с наземно базиране край руските граници
Коментари Харесай

Москва предупреди за нова Карибска криза

Разполагането на американски ракети с наземно базиране край съветските граници може да докара до невъзможност, сравнима Карибската ракетна рецесия, предизвести през днешния ден съветският заместител външен министър Сергей Рябков, представен от "Ройтерс ".

Русия гневно подлага на критика американските проекти за разполагане на ракетни системи в Източна Европа и изтеглянето на Вашингтон от Договора за очистване на ракети със междинен и дребен обхват.

Карибската рецесия избухва през 1962 година, когато Москва дава отговор на разполагането на американски ракети в Турция с изпращането на балистични ракети към Куба, което изправя света на ръба на нуклеарна война.

Вчера Рябков посочи, че в съветското Министерство на външните работи считат, че концепцията за лимитирана нуклеарна война, за която напоследък приказва администрацията на Съединени американски щати, е рискова процедура.

„ Смятаме, че разсъждения, че нуклеарна война може да бъде лимитирана, са много рискова процедура, която дестабилизира интернационалната конюнктура и кара доста страни да усилват арсеналите си “, сподели съветският посланик в изявление.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР