Разполагаме вече с всички услуги за деинституционализацията на деца“. Това

...
Разполагаме вече с всички услуги за деинституционализацията на деца“. Това
Коментари Харесай

Община Добрич предлага всички услуги за деинституционализацията на деца

„ Разполагаме към този момент с всички услуги за деинституционализацията на деца “. Това сподели зам.-кметът по филантропични действия на Добрич доктор Емилия Баева при показване на активността план „ За моето бъдеще “, който общината осъществя по Оперативна програма „ Региони в напредък “, а безвъзмездната помощ е в размер на 218 255 лева
С осъществяването на плана се цели да бъде удължен процесът на деинституционализация на деца посредством възстановяване на положението на обществената инфраструктурата.
Добрич е измежду дребното общини с построен отвесен елеватор в Дневния център за деца с увреждания и посредством него е улеснен достъпът до 3-етажната постройка, сподели още доктор Баева.
В рамките на плана е ремонтиран и обзаведен общински апартамент, който е трансфорат в следено жилище. В него ще бъдат настанявани 6 младежи, напуснали обществените заведения. Младите хора ще бъдат подпомагани да се осъществят на трудовия пазар, както и да се оправят с ежедневни житейски проблеми.
Общината приготвя нов план за Общностен център, за чието финансиране ще кандидатства. По този метод обхванатите в настоящия сега план ще бъдат трансферирани към този център, с цел да не се прекъсва грижата за фамилии, които отглеждат деца с увреждания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР