Разполагаме с определен брой самолети, под 10, които могат да

...
Разполагаме с определен брой самолети, под 10, които могат да
Коментари Харесай

Зам.-председател на Комисията по отбрана: Няма драма натовски самолети да охраняват небето ни

Разполагаме с избран брой самолети, под 10, които могат да летят. Отчитаме, че не са задоволителни за охраняване на небето на България, по тази причина се възползваме от опцията за групова защита. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от " Продължаваме промяната " и зам.-председател на Комисията по защита Благовест Белев.

Понастоящем в България има самолети на съюзническите сили, които са заети с тази задача. Самолетите са натовски, от Нидерландия и от Испания. Не виждам нищо трагично в това. Така както други членове на НАТО се възползват от системата на колекитивна защита на НАТО, по този начин и България. Според мен е безпричинно да се драматизира този въпрос и да се намират мотиви за разделяне. Ние сме членове на НАТО и се възползваме от груповата защита, съобщи Белев.

В своето изказване през вчерашния ден в Румъния президентът доста елегантно сподели, че България е член на НАТО. След като е член на НАТО, тя се употребява с всички права за попълване на своите бойни способнисти. Отдавна сме член на НАТО, само че войната в Украйна ни даде опция да преосмислим участието и то да стане безусловно ясно, уточни зам.-председателят на Комисията по защита.

По думите му, на този стадий позицията на страната ни е да не изпращаме военна помощ на Украйна. Българският парламент взе решение, че България ще оказва хуманитрна помощ на Украйна и толкоз. Ако на европейско равнище се вземе друго решение, въпросът ще бъде разискван и българския парламент, разяснява Благовест Белев.

Българската войска е с доста висок дух и когато някой приказва за нея, би трябвало да приказва с почитание. Това, че техниката не е на нужното равнище, е регистрирано и потребностите от техника се допълват било с техника на НАТО, било с различен тип помощ, сподели още Белев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР