Разполагам с информация за доста силен вятър днес следобед. Моля

...
Разполагам с информация за доста силен вятър днес следобед. Моля
Коментари Харесай

Около 500 жилища в София още са без ток


Разполагам с информация за много мощен вятър през днешния ден следобяд. Моля всички строителни обекти да бъдат обезопасени, билбордове и всичко, което би представлявало риск в такава конюнктура. Хората също да обезопасят терасите си. Това прикани кметът на София Йорданка Фандъкова , която направи инспекция на ремонта на сектора от „ Цветан Лазаров “ до „ Димитър Списаревски “, съобщи БГНЕС.

„ Между 50 и 60 л. дъжд падна през вчерашния ден в границите на час. Продължава изчистването на уличните платна, разчистване на шахти и оттоци. Продължава отводняването на тунела на „ Лъвов мост “, където обстановката е най-тежка “, сподели столичният градоначалник.

На въпрос на БГНЕС дали плануват ремонт на отводнителните уреди там, защото постоянно се наводнява, Фандъкова съобщи, че там има непрекъснато работещи помпи, които правят работа при леки дъждове.

„ Проблемът не е толкоз в подлеза, колкото в колектора, който продължава да предизвиква наводнение на подлеза. Очаквам инженерно-технически решения, с цел да се обезопаси това място “, даде обещание кметът.

Тя заяви още, че е упълномощила разчистване на подлезите по бул. „ България “, изключително на този, които се намира на „ България “ и „ Гоце Делчев “, както и транспортния тунел на „ Бокар “.

„ Освен почистване, разпоредих и миене на сектори от улиците. Видях, че мият на „ Христо и Евлоги Георгиеви “, където реката излезе. Вече всички реки са в коритата си и няма заплаха от разливи “, увери тя.

От думите й стана ясно още, че 12 дървета са паднали в резултат на бурята в разнообразни паркове на града и разясни, че сега екипите на „ Зелена система “ махат паднали клони както в парковете, по този начин и по улиците на града.

По отношение на метростанциите, кметът изясни, че четири от тях са били наводнени като най-тежка е била обстановката при НДК.

„ Най-сериозно беше ситуацията при НДК, само че освен в метрото,а и в транспортния тунел. Имаше проблеми и на бул. „ България “, под „ Моста на влюбените “ и под моста на бул. „ Витоша “, сподели Фандъкова и добави, че са получени доста са сигналите за наводнени изби и гаражи, изключително в Южната част на града.

„ Продължава възобновяване на електрозахранването в „ Гео Милев “, „ Оборище “ и „ Манастирски ливади “. Около 500 клиента нямат електричество към този миг “, разгласи кметът.

Тя заяви още, че на следващия ден ще бъде пуснато придвижването в сектора  от „ Цветан Лазаров “ до „ Димитър Списаревски “, като работата по тротоарите ще продължи.

„ На 11 юли ще продължим с ремонт на сектора от „ Цветан Лазаров “ до трамвайното ухото на „ Шипченски проход “.

„ Състоянието на трамвайния релсов път е извънредно трагично. Ще се работи по желязното трасе и дясното платно в посока излаз. Те ще бъдат затворени за придвижване. Автомобилите ще се движат в отсрещното платно в двете посоки. В рамките на лятото се надявам да се оправим и с този сектор. Настилките на уличните платна се подменят напълно с тротоарите. В секторът, който ще стартираме на 11 се подменя и осветлението “, съобщи столичният кмет.

„ Планираме да приключим преди 10 септември. Около 2 месеца ще продължи ремонтът. Около 1 км. е секторът. Стойността на плана е 1,7 млн. лева “, добави зам.-кметът по вложения в Следствен отдел към окръжна прокуратура Цветан Божинов.

На въпрос дали ще извърши разпореждането на Върховната административна прокуратура да назначи инспекция на градежа на вила “Аглика ” на предприемача Васил Божков, тя сподели, че това ще бъде направено в най-кратък период, като ще бъдат тествани и други частни обекти в естествен парк Витоша във връзка с това дали строителството им е законно.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР