Разплатени стари задължения в размер на над 2 млн.лева, привлечени

...
Разплатени стари задължения в размер на над 2 млн.лева, привлечени
Коментари Харесай

Община Чепеларе привлече 7 млн. лева инвестиции и намали дълговете с 2 млн. лева

Разплатени остарели отговорности в размер на над 2 млн.лева, привлечени вложения за близо 7 млн.лв. Това регистрира за 3-годишния си мандат кметът на Община Чепеларе Славка Чакърова, предава http://www.24smolian.com.
Близо три часа продължи обществения доклад за активността на общинското управление на Чепеларе, който се организира в Заседателната зала на администрацията и бе излъчен директно в интернет.
Чакърова и нейният екип дадоха цялостен доклад за активността си, в обособените браншове, както и за всяко обитаемо място на територията на общината.
Въпреки неприятното завещание и заварените отговорности от предишен мандат, които възлизат в размер на 4 126 764 лева ., общинското управление е съумяло да погаси остарели борчове и отговорности на стойност над 2 млн.лв., с помощта на строгата финансова дисциплинираност и положителната работа, която е свършена и по събиране на остарели отговорности и наложения непоколебим надзор. На този стадий, средствата които общината има да събира под една или друга форма, възлизат на близо 3 700 000 лева
Инвестициите, привлечени от настоящето управление на общината, са на стойност близо 7 млн.лв, както и над 1,5 млн.лв. по обществени планове.
„ Постарали сме се да има вложения и да се усъвършенства средата във всяко едно обитаемо място на територията на общината, като първичните ни цели, които са туризмът и образованието, се резервират “, разяснява Славка Чакърова.
Тя не скри, че поради неприятното финансово завещание и връщането и разплащането на остарели заеми и отговорности има насъбрани малко над 2 млн.лв. просрочени заплащания, като има и отговорности към Държавния бюджет в размер на 1 600 090 лева
„ Заварихме общината в доста неприятно финансово положение , опитваме се да вършим всичко по силите си, с цел да се разплащаме, като гледаме да не се натоварва с спомагателни лихви данъкоплатецът на общината. Успяхме да преобразуваме заварената от нас Цесия във заем, която беше извънредно неизгодна, като в същото време подсигурихме и близо 500 000 лева, които ги използвахме за нови вложения. Други нови заеми от наша страна не са вземани “, добави Чакърова.
Според нея, екипът управителен от нея е изправен пред съществено предизвикателство, като го чака още доста работа.
Чакърова не скри задоволството си от бързите реакции от страна на управлението на Общината по време на бедствените обстановки през миналата година.
„ Успяхме навреме да се оправим с всички провокации, като не допуснахме това да се отрази отрицателно на туристическия сезон “, добави кметът на Чепеларе.
В доклада бе отделена и специфична рубрика с осъществените действия по отношение на възстановяване на средата в курорта Пампорово, където са осъществени поправки и рехабилитации на няколко улици, тротоари и улично осветяване.
Отчетът бе изработен по отношение на обещанието на Чакърова за бистрота на активността на администрацията по време на нейното ръководство.
С подробния доклад всеки искащ може да се запознае на електронната страницата на Община Чепеларе
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР