Разпитват агент от ДАНС с детектор на лъжатаНито ЦРУ, нито

...
Разпитват агент от ДАНС с детектор на лъжатаНито ЦРУ, нито
Коментари Харесай

Руската „къртица“ в ГДБОП разкрита без помощта на ЦРУ

Разпитват сътрудник от ДАНС с детектор на лъжата
Нито Централно разузнавателно управление на САЩ, нито която и да е друга партньорска работа, не е подала информация за “къртицата ” в ГДБОП. Разработката и разкриването на обвинявания като съветски разузнавач е напълно на нашата ДАНС в цялостен синхрон с управлението на Министерство на вътрешните работи и Софийска градска прокуратура, стана ясно през днешния ден.

57-годишният основен специалист от отдел “Международно съдействие и планове ” е арестуван за 72 часа и упрекнат за това, че предавал информация на съветските секрети служби.

Наблюдаващият прокурор Ангел Кънев обаче не посочи нищо за получателите на информацията, нито за какъв брой пари нашенецът е продавал секретна информация. Думите на прокурора, че финансовите изражения нямат отношение към шпионското дело даже бяха изтълкувани, че служителят на ГДБОП станал прислужник на съветското разузнаване поради едното голо разбиране.

От самото начало на създаването бил засечен и сътрудник от ДАНС, непосредствен на сътрудника си от ГДБОП, само че не и информация, която да е е изнасял и да му е предавал. Дансаджията към този момент не упрекнат, разпитан е единствено като очевидец, само че ще бъде пратен и на детектор на лъжата, с цел да се откри дали е злоупотребявал със секретна информация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР