Разписанието на автобусите от градския транспорт на Пловдив вече е

...
Разписанието на автобусите от градския транспорт на Пловдив вече е
Коментари Харесай

Пловдивският градски транспорт е вече в Google Maps

Разписанието на рейсовете от градския превоз на Пловдив към този момент е синхронизирано с мобилното приложение Гугъл Maps. Така може да се получи в действително време информация за това на коя спирка след какъв брой минути ще пристигна съответен рейс. Предоставят се още данни за цените на билетите, както и дали е належащо прехвърляне по заложения маршрут.

Досега единствено хората от столицата можеха да наблюдават посредством Гугъл Maps по кое време ще дойде чаканият от тях рейс. От навигацията към този момент могат да се възползват и пловдивчани.
Йовко Ламбрев, IT-експерт в Тракия Тех: - Ако отворите една съответна спирка, виждате кои рейсове минават от там и виждате с какъв темп се движат те. То ни предлага сега да вземем рейс 26, да пътуваме 12 спирки с него и към 9,42 да слезем на спирка „ ул. Елин Пелин- Запад " и да достигнем след още две минути пешком до мястото, където желаеме да бъдем.
Мобилните устройства с операционна система Android даже ще известяват пасажерите къде и по кое време да слязат от рейса. Ивелина Костова към този момент всеки ден употребява приложението.
Ивелина Костова: Много добре, тъй като няма смисъл да очаквам по половин час на спирката. Онзи ден показваше, че в девет и половина е последният автобус, обаче не пристигна в девет и половина. Явно има и някои неточности.
Тестовете на системата са посочили неточности единствено в курсовете в ранните и късните часове. Това е по този начин поради трафика. В останалата част от деня приложението работи с акуратност, изясняват специалистите.
Йовко Ламбрев, IT-експерт в Тракия Тех: Имаме сделка с общината, при положение на смяна на маршрутите, те да ни осведомят навреме, надлежно и ние да създадем смяна и тя съответно да играе на телефоните на хората.
Пловдивчани чакат и електронните табла по спирките да проработят с точността на Гугъл Maps. Две години след въвеждането им, за доста от линиите липсва информация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР