Разпиляването на умове и енергия съсипва лявото. Това каза председателят

...
Разпиляването на умове и енергия съсипва лявото. Това каза председателят
Коментари Харесай

Иван Таков: Разпиляването на умове и енергия съсипва лявото -

Разпиляването на мозъци и сила унищожава лявото. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков по време на полемиката " Социализмът има почва у нас ". Форумът беше проведен от Комисията по идейно и програмно развиване към Градския съвет на столичните социалисти с ръководител Ана Пиринска.

Участие в полемиката взеха известният български политолог и социолог Петър-Емил Митев, Татяна Дончева, Александър Томов, Валери Жаблянов, Петър Витанов, Лало Кирилов, Боян Балев, Юрий Асланов, Калоян Паргов, Георги Божинов, Антон Кутев, проф. Ваня Добрева, Любка Костова, Татяна Буруджиева, проф. Захари Захариев.

Модератори на полемиката бяха създателите на плана " Политизирай това " Мирена Филипова и Николай Драганов.

" Разпиляването на мозъци, на сили, на сила унищожава лявото. Крайно време е да насочим мислите и дейностите си в посока на събирането и концентрирането им в една цел ", сподели Иван Таков при откриването на полемиката.

" Зная, че сега политическата обстановка е нестабилна, допустимо е да има предварителни парламентарни избори, само че ние не трябва да оставяме на назад във времето локалния избор през есента на идната година ", добави той.

Иван Таков моли към присъстващите за отговорност и разсъдък във връзка с присъединяване в обединения за идните избори.

" Трябва деликатно да премислим кои са нашите естествени сътрудници в София. Тези, с които ще си оказваме помощ и дружно ще вървим напред, сподели Иван Таков. - Важно е да не участваме в безпринципни обединения с обяснението " да спасим града ". Видяхме, че това не прави работа. Целта на Българска социалистическа партия е да взе участие в ръководството на София след есента на 2023 година, само че дружно с идейни сътрудници, които споделят възгледите на нашата партия, които мислят като нас, а не на всяко съвещание на СОС да се пробват да събарят по някой монумент ".

Ана Пиринска напомни текст от резолюцията на 50-ия Конгрес на Българска социалистическа партия от септември 2020 година, в която написа, че " колаборацията " ляво - дясно " обезличава лявото и унищожава устоите и въздействието на левите партии измежду техните обичайни гласоподаватели - трудовите хора. Така те остават без свое политическо посланичество.

" Днес, макар че гласоподавателите три пъти ни наказаха поради разминаването сред думи и каузи, Българска социалистическа партия жадува да съучаства в подмяната " леви цели с десни средства ", съобщи Ана Пиринска.

" Затова смисълът на нашата полемика беше един - да даде начало на развой на преориентиране на Българска социалистическа партия към изконните й програмни цели за превъзмогване на капитализма. Както и към главните политически задания на левицата в този момент – не просто " да взе участие " в едно или друго идно ръководство, а да взе участие в градежа на необятно взаимоотношение за образуването на мощна българска левица, която да даде нова вероятност за заслужен живот в солидарно общество ", добави тя.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР