Разпалването на нови кризи няма да помогне на косовския президент

...
Разпалването на нови кризи няма да помогне на косовския президент
Коментари Харесай

Джурич обвини Тачи в ново разпалване на кризи

Разпалването на нови рецесии няма да помогне на косовския президент Хашим Тачи или на жителите на Косово и Метохия, съобщи шефът на Сръбската работа за Косово и Метохия Марко Джурич, представен от македонското издание " Фокус ".

Тачи внесе в Парламента за разглеждане и приемане на проекторезолюция по отношение на настояванията на албанците от долината Прешево, област в Южна Сърбия, обитаема с болшинство албанско население, да се обединят с Косово.

Според Джурич, Тачи е удостоверил, че следва безотговорна политика .
 Харадинай: Сърбия още веднъж дестабилизира Косово
Харадинай: Сърбия още веднъж дестабилизира Косово

Доминираното от сърби Северно Косово затвори магазини поради 100%-те мита

Насърчаването на хрумвания за някаква интеграция на общините от Вранската долина към самопровъзгласилата се за самостоятелна страна Косово е като апел за ескалиране на ненавист и съмнение измежду жителите на Прешево, Буяновац и Медведжа. - сподели Джурич.

Според него по-голямата част от жителите са албанци , в Буяновац повече от половината поданици не са албанци, до момента в който в Медведжа албанците са символиче брой, само че всички живеят в мир и в естествени връзки със съседите си сърби.

Джурич сподели, че концепциите на Тачи за така наречен Велика Албания са част от един мрачен и постоянно надвит шовинистичен план.
 Вучич шокиран от неналичието на реакция на Европейски Съюз за изказването на Тачи
Вучич шокиран от неналичието на реакция на Европейски Съюз за изказването на Тачи

" Албанците имат единствено една черква, в която се молят, и това е Съединени американски щати "

Като жител на Сърбия, Тачи би трябвало да знае, че волята на народа на Сърбия, без значение от националността и изразена от епохи, е провинцията, в която той е роден да бъде неразделна част от Сърбия, и че сепаратизмът и концепцията на Великата Албания е предходна - сподели още Джурич.

Напрежението сред двете страни се разпали още веднъж поради основаването на косовска войска и налагането на 1005-ви мита върху сръбски артикули.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР