Разпалени дискусии предизвика общественото обсъждане на новите закони за движение

...
Разпалени дискусии предизвика общественото обсъждане на новите закони за движение
Коментари Харесай

Новите закони за движение по пътищата предизвикаха разпалени дискусии в Бургас

Разпалени полемики провокира публичното разискване на новите закони за придвижване по пътищата в Бургас. Представители на неправителствения бранш оповестиха препоръчаните промени за повтаряне на в този момент настоящия закон.

" Разделили сме закона на три елементи -  за пътищата, транспортните средства и за водачите, с цел да може всяко министерство да поеме своята отговорност ", разяснява вътрешният министър Валентин Радев и добави:

" Не може да не престават да умират толкоз хора по пътищата, за предходната година  - 682, и това нещо би трябвало да се получи някъде към 350, не че и толкоз са ни доста, изобщо не желаеме да има, в случай че може, само че би трябвало да понижим най-малко на половина ".

Владимир Попов от Фондация " Безопасни улици от Валя " отвърна, че съвсем няма промени по отношение на предходния закон:

" Самият закон позволява взаимни отстъпки. Натъкнах се на текстове с пожелателен темперамент. Имаше и текстове, които се повтарят ".

Стоян Кирязов от Института по пътна сигурност попита министър Радев и заместник-министъра на превоза Ангел Попов:

" Докато шофирахте към Бургас, някой от вас съблюдава ли това предписание за отдалеченост - за 70 метра? Абсолютно излишно предписание. А съответният надзорен орган по какъв начин ще реши и по какъв начин ще глоби лидер, в случай че той не е спазвал тази отдалеченост? ".

Вносителите приканиха предложенията да им бъдат дадени, а публичните разисквания не престават. Следващите ще са във Варна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР