Разпадът на Русия е много актуална тема. На завършилия във

...
Разпадът на Русия е много актуална тема. На завършилия във
Коментари Харесай

Анализаторът Александър Немец: Разпадът на Русия вече е в ход

" Разпадът на Русия " е доста настояща тематика. На приключилия във Вилнюс VIII Форум на свободна Русия казусът се обсъждаше интензивно в измеренията на близката вероятност, написа анализаторът Александър Немец в коментар за изданието kasparov.ru.

В реалност " разпадът на Русия " към този момент е протичаща се действителност. Отделен въпрос е, че към този момент никой не прави гръмки изказвания от типа " нашият район афишира самостоятелност и вечно напуща Русия ". Всичко протича като деликатен сепаратистки дрейф, чиято последна точка е Конфедерация Русия (КР вместо сегашната Руска федерация - РФ). Абревиатурата " РФ " към този момент шества в интернет. Като обекти (утрешни субекти) на тази конфедерация се показват Поморието (Архангелска област с елементи от прилежащите области и републики), " Уралската република ", Красноярския край и огромната " Далекоизточна република " (от Байкал до Тихия океан).

Темата по никакъв начин не е нова. За първи път формулата " мека конфедерация Русия ", доколкото си припомням, се появи през март 1996 година После, когато обстановката в Русия сякаш се усъвършенства, тематиката отстъпи на назад във времето. Но през 2019 година, след 11 години погазване на място (ако се има вяра на Росстат), а в реалност очевиден спад и разрушение на човешката и софтуерната инфраструктура, тематиката " Конфедерация Русия " като " опция на разпада " стана настояща както в никакъв случай до момента.

И " китайският фактор " стана доста деен, в случай че не и " главен фактор на конфедеративния драйв ". Най-малкото за локалните " елити ". За тези " елити " (циниците ги назовават " аристокрация на бунището " ) Китай към този момент се е трансформирал в най-сериозният източник на приходи: експорт на дървесина (легален и сенчест), отдаване на аграрни земи под аренда, експорт на меден концентрат, ходатайство при вноса на китайски артикули за всеобща приложимост... и доста други.

А по какъв начин приема това локалното население, " елементарните хора "? Явно към този момент му е все едно. Значителна част от локалното население просто се е пуснала по течението. Не желая да задълбочавам в тази тематика. Същевременно омразата към Москва, която лишава от локалното население минимум две трети от събраните налози без да дава нищо в подмяна (освен боклука си), е обхванала и локалния " хайлайф ", и " елементарните хора ". От ден дневно пораства желанието връзките с Москва да бъдат сведени до най-малко, налозите, които й заплащат - също (в идеалния случай до нула).

Пък и китайците не са изключително страшни. Още повече, че към този момент се стараят да се държат деликатно. Няма очевидни спорове.

Постоянното утежняване на ситуацията в " филантропичната сфера " е категоричен фактор за " мекия разпад на Русия ". Това е явно и за локалния " хайлайф ", и за локалните " елементарни хора ". Путинският ефирен " сандък за зомбиране " непрекъснато дърдори за " национализъм ", само че обективната действителност на деградиращия човешки капацитет — наред с утежняването на виталното ниво, дейно обезврежда напъните на " зомбиращия сандък ". Като резултат наклонността към " мек разпад " в допълнение се ускорява.

Ще изтъквам единствено няколко известия от началото на ноември (съкратих ги, доколкото можах; мненията ми са дадени в скоби).

Ако тази (деструктивна) активност ( на путинския режим) не бъде спряна в околните години, то след 15-20 години страната ще остане без запаси, с деградирало население. Всяка минута в Русия умират 5-има души, а се раждат единствено 3-ма. Смъртността надвишава раждаемостта 1.7 пъти, а в обособени райони 2-3 пъти.

В Русия, единствено по публични данни, са регистрирани:

— алкохолици — над 4 580 000,— наркомани — над 8 870 000,— психологично заболели — 978 000,— заболели от туберкулоза — към 890 000,— НИВ-позитивни — минимум 2 380 000 (по общи оценки; публично записаните са към два пъти по-малко).

Днес Руската федерация заема първо място в света:

— по равнището на умишлените убийства;— по броя на децата и подрастващите, които пушат;— по броя на подкупите за влизане във висшите училища;— по темповете на повишаване на броя на пушещите;— по периодичност на пътните произшествия;— по смъртност от самоубийства измежду младежите сред 15 и 19 години (и измежду мъжете като в цяло);— по безспорни стойности на понижаване на населението;— по броя на самоубийствата измежду възрастните хора (заради ниска пенсия или цялостната й липса!);— по броя на изоставените деца;— по смъртност от сърдечно-съдови заболявания;— по броя на пациентите с психологични заболявания;— по размера на търговията с хора;— по броя на абортите и майчината смъртност;— по приложимост на хероин — Руската федерация използва 21% от международното производство;— по използването на алкохол и спиртни продукти;— по повишаването на броя на ХИВ-позитивните;— по броя на самолетните произшествия (13 пъти по-голям от междинните индикатори за света).

Русия използва над 20% от целия хероин, който се създава по света - към 300 тона годишно, което прави 36 милиарда $.

Русия заема трето място в света по броя на наркоманите, на първите две места са Афганистан и Иран. Децата и младежите в Русия харчат годишно за опиати 2.5 милиарда $. Всеки ден в Русия към 100 души умират от свръхдози.

През 2014 година Росстат организира аналитично проучване за приходите на популацията. Оказа се, че 90.9% от хората живеят в беднотия или към линията на бедността. (В средата на 2019 година, по данни на Росстат, 40% от популацията е оцелявало — не живяло — с приход не по-голям от 20 000 рубли на месец. (Една рубла се равнява на към 0.027 лева.) Делът на лицата със " междинен приход, заможните и богатите " през 2019 година, както и през 2014 година, е под 10% от популацията.)

Демографският срив в Русия, по данни на Сметната палата се форсира четвърта поредна година. През първите осем месеца на 2019 година популацията е намаляло с 219.2 души, което е с 1.3 пъти повече от същия индикатор за 2018 година (Очаква се, това понижаване за цялата 2019 година да доближи 280 хиляди души, а за 2020 година може да надвиши 300 хиляди души.)

Към 1 септември 2019 година популацията на Русия наброява 146.7 милиона души, като миграционният приръст е компенсирал единствено 76% от негативния приръст.

Властите в град Вихоревка в Иркутска област считат през 2020 година да събират труповете на бездомните от улиците в границите на стратегия за благоустройство. Компанията, която ще завоюва състезанието, ще би трябвало да прибере минимум 18 тела (ако се съди по практиката от предишни години). За тази активност са отделени към 46 хиляди рубли от бюджета на града.

Населението на Вихоревка наброява 21 хиляди души. Пропорционално за цяла Русия това значи за година към 120 хиляди бездомни, умряли на улиците.

Сайтът на Централно разузнавателно управление на САЩ, в раздела People and Society, дава даже по-страшни цифри за демографския срив. Сами може да видите, че Росстат " поради хубостта на статистиката ", не регистрира забележителен брой от умрелите, споделя в умозаключение Александър Немец. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР