Разпадът на малката коалиция вече е факт. НФСБ и ВМРО

...
Разпадът на малката коалиция вече е факт. НФСБ и ВМРО
Коментари Харесай

Малката коалиция в управлението се разпадна

Разпадът на дребната коалиция към този момент е реалност. НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация изключиха " Атака " от обединението " Обединени патриоти ".

Разпадът или разводът както го нарекоха в дребната коалиция няма да дестабилизира властта. На това се надяват от НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация.

Двете обединения през днешния ден се събраха на съвет без присъединяване на техните досегашни сътрудници от " Атака ". На този съвет взеха решение да изключат от обединението партията на Волен Сидеров. Причината е, че хората на Сидеров бойкотирали редовно съвещанията на съвета на дребната коалиция, също по този начин атакували своите сътрудници и по време на предизборната акция, и в последните няколко месеца. Освен това не участвали на съвещанията на парламентарната група.

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров, както и депутатите Десислав Чуколов и Павел Шопов, са изключени от парламентарната група на " Обединени патриоти ". Волен Сидеров съгласно изчисленията на НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация до момента бил взел участие в 3,7% от над 8000 гласувания, Десислав Чуколов - единствено в 6% от тези гласувания, а Павел Шопов нарушавал етичните правила и не проявявал почитание към сътрудниците.

От НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация дефинираха вчерашното съвещание на съвета на дребната коалиция като " цирк ". Според тях този цирк не може да продължава и тази мъка би трябвало да спре.
Валери Симеонов - водач на НФСБ: Изключваме от обединението Политическа партия " Атака ". Това решение беше гласувано от състава на управлението на двете партии единомислещо. Красимир Каракачанов - вицепремиер и водач на Вътрешна македонска революционна организация: Повече от една година обединението не работи. То е систематичен бойкот, неприятно отношение. Не единствено политическите граници бяха нарушени, бяха нарушени и чисто човешки граници - с клюки, измислено тиражирани във връзка с наши членове, на сътрудници, на сътрудници, една злостна акция по време на евроизборите и безусловно неуважително отношение към останалите сътрудници. Това не значи бламиране на болшинството в Народното събрание или бламиране на държавното управление. В края на краищата, те са декларирали, че поддържат държавното управление до края на неговия мандат. Просто тук става въпрос за политически бракоразвод - ясно и просто. Аз съм толерантен човек, даже бих споделил мек като темперамент, само че всяко нещо има своя край. Тази мъка завърши.
Първият коментар от ГЕРБ пристигна в студиото на " Още от деня ". Вицепремиерът Томислав Дончев съобщи, че ще бъде направено всичко допустимо в границите на морала и на здравия разсъдък обединението да продължи да съществува. Той обаче не изключи и да се стигне до предварителни парламентарни избори.
 Томислав Дончев: Ситуацията с чумата по прасетата е доста тежка Томислав Дончев: Ситуацията с чумата по прасетата е доста тежка
Вицепремиерът Томислав Дончев разяснява рецесията с африканската чума по свинете в студиото на "Още от деня " и я дефинира като доста тежка. Той съобщи, ч...

От " Атака " отхвърлиха да разясняват случилото се през днешния ден. Те обаче обявиха за Българска национална телевизия, че днешните решения, взети от Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, съгласно тях са неуместни. Те ще се срещнат с претекстовете и едвам тогава ще ги разясняват пред медиите.

Вчера обаче водачът на " Атака " Волен Сидеров сподели след съдружния съвет, че НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация съгласно него са развалили обединението. Според водачите на тези две обединения оттук насетне " Атака " може да подпише настрана съглашение за поддръжка с ГЕРБ.

" Атака " разполага със 7 депутати в Народното събрание. Без " Атака ", ГЕРБ, НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация имат общо 115 депутати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР