Разпадането на СССР не е най-голямата геополитическа катастрофа на века.

...
Разпадането на СССР не е най-голямата геополитическа катастрофа на века.
Коментари Харесай

Туск: Крахът на СССР не е най-голямата геополитическа катастрофа на века

Разпадането на Съюз на съветските социалистически републики не е най-голямата геополитическа злополука на века. Това разгласи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, който отвърна позицията на съветския водач Владимир Путин, че крахът на Съюз на съветските социалистически републики е геополитическата злополука на века, осведоми ТАСС.

Според него разпадането на Съюз на съветските социалистически републики се е трансформирало в подарък за грузинците, поляците, украинците, цяла Централна и Източна Европа, а също и за руснаците.

" Разпадането на Съветския съюз не беше най-голямата геополитическа злополука на века. Днес в Грузия аз желая да кажа високо и ясно: Крахът на Съюз на съветските социалистически републики е благословия за грузинците, поляците, украинците и цяла Централна и Източна Европа . И също за руснаците ", разгласи той.

Туск е на посещаване в грузинския град Батуми, където взе участие на конференция за пътя на Грузия към Европейски Съюз, отдадена на 10 година от програмата на Общността " Източно партньорство ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР