Разорилият се австралийски милионер Дейвид Глашийн, който живее повече от

...
Разорилият се австралийски милионер Дейвид Глашийн, който живее повече от
Коментари Харесай

Обеднял милионер на необитаем остров загуби единствения си приятел

Разорилият се австралийски милионер Дейвид Глашийн, който живее повече от 20 години на ненаселен остров, е изгубил своя домакински любим - куче динго на име Поли, оповестява News.com.au.

По думите на създателя на туристическата компания Docastaway Алваро Серезо, който се е срещнал с Глашийн, той научил за гибелта на Поли преди 10 дни. 75-годишният аскет разкрил умиращо куче с пяна в устата и следи от змийско захапване на лапата.

Поли бил единствено на три години. Глашийн опитомил кучето динго след гибелта на друго куче на име Куази, което дълги години бил също единственият другар на отшелника. Куази също бил погубен от отровна змия.

През 80-те години на предишния век, Дейвид Глашийн ръководел компания, която добивала злато в Папуа Нова Гвинея. След провал на фондовия пазар през 1987 година той загуби положението си от милиони долари и след няколко години се преместил на остров край крайбрежията на Австралия, заемайки празните укрепления от Втората международна война. Веднъж годишно той купува хранителни запаси в магазин на континента и прекарва остатъка от времето си самичък.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР