Разочарованият от отношението на Френската футболна федерация (FFF) към него

...
Разочарованият от отношението на Френската футболна федерация (FFF) към него
Коментари Харесай

Бензема поиска да играе за друга страна - ето как това може да се случи

Разочарованият от отношението на Френската футболна федерация (FFF) към него Карим Бензема изрази подготвеност да заиграе за различен народен отбор. Вече четвърта година нападателят на Реал Мадрид е отхвърлен от селекцията на “петлите” поради проблема с изнудването на Матийо Валбуена. Вчера президентът на FFF Ноел Льо Грае увери, че кариерата на играча в състава на Франция е завършила, без значение че той се намира в доста мощна форма. На това Бензема отговори по следния метод: “Щом съм завършил, оставете ме да играя за различен народен тим и тогава ще забележим!”
 Поредно " не " за Бензема от френската федерация
По принцип за Карим е съвсем невероятно да облече националния екип на друга страна. “Марка” обаче намира малка врата в правилника. Бензема е от алжирски генезис и надлежно може да се опитва да заиграе за африканския тим. Ето какво обаче би трябвало да се случи:
1. Френското държавно управление би трябвало да отнеме поданството на Бензема

2. Футболистът би трябвало да получи алжирски паспорт

3. Трябва да се търси позволение от ФИФА въз основа на член 18, алинея 2 и член 15, алинея 3 от правилника, който гласи: “Ако един футболист, който е имал мачове за националния отбор на дадена страна, загуби поданството си срещу своето единодушие и с решение на локалните управляващи, той може да изиска позволение от ФИФА да съставлява националния отбор на друга страна, чието поданство е получил.

4. Комисията по определянето на статута на футболистите да вземе крайното решение

Бензема има 27 гола и 18 асистенции в 81 срещи за французите. През декември той ще навърши 32 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР