Разочарованието от правителството, от коалицията, която беше създадена, стигна една

...
Разочарованието от правителството, от коалицията, която беше създадена, стигна една
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Смятах, че тази коалиция ще се задържи по-дълго

Разочарованието от държавното управление, от обединението, която беше основана, стигна една точка на самообладание както измежду обществото, по този начин и в болшинството в Народното събрание и се получи по този начин, че падна първото държавно управление от власт с избор на съмнение откакто една от партиите в обединението отхвърли да бъде част от болшинството и обикновено се стигна до предварителни избори. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " вицепрезидентът Илияна Йотова.

" За първи път в най-новата история на България, а и преди този момент имаше толкоз комплицирана коалиция от четири партии, които в действителност са доста разнообразни. И това, което оферират на обществото като политики, и като убеждения, даже и като идеология, въпреки че забравихме през последните десетилетия тази дума, тази трудност на обединението в едно спешно време явно предизвикваше и тези подозрения и за жалост, те се оправдаха ", уточни Йотова.

Лично тя е считала, че тази коалиция ще се задържи, тъй като споразуменията бяха подписани с " Продължаваме Промяната ", имаше изрично подписани условия, решения, които трябваше да бъдат взети, промени, които трябваше да бъдат направени.

" Сякаш в самото начало имаше доста съществено единодушие за това, какво би трябвало да извърши тази коалиция. Идването на Политическа партия на власт беше с доста съществени упования от хората. След 12 години ръководство на ГЕРБ, мнозина от нас повярвахме, че е допустима тази смяна. И натоварени с доста упования, разочарованието беше доста бързо и от огромната обич, се получиха огромните запаси в хората, в това число и в мен ", добави вицепрезидентът.

Във връзка с разочарованията, Йотова разясни, че бързината, с която са се пробвали да вършат промени - в Конституцията, в правосъдната власт, за справяне с рецесиите, които следваха една след друга в България и сякаш за тези 7 месеца този ритъм не се оправда.

" Още в първите месеци държавното управление като че ли потегли в една друга посока да предрешава нещата, да няма задоволително социална полемика, да няма вземане предвид с желанията на хората, получи се и доста бързо спор сред институциите и всичко това естествено докара до тези запаси ", сподели още Илияна Йотова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР