Разочарованието от Фолксваген е голямо на Балканите, казва бившият президент

...
Разочарованието от Фолксваген е голямо на Балканите, казва бившият президент
Коментари Харесай

Балканите са разочаровани от "Фолксваген", заяви Плевнелиев

Разочарованието от " Фолксваген " е огромно на Балканите ", споделя някогашният президент Росен Плевнелиев пред немското делово издание " Ханделсблат " (Handelsblatt). " Страните в региона обръщат огромно внимание къде в действителност отиват вложенията. Западноевропейските политици подлагат на критика неналичието на господство на закона на Балканите, само че в капиталовите решения като това на VW за Турция в последна сметка значение имат само парите ", добавя той в публикацията под заглавие " България не се предава в борбата ".

В нея Плевнелиев като почетен ръководител на лобисткото съдружие Автомобилен клъстер България споделя, че без значение, че към този момент е учредено дъщерното сдружение на " Фолксваген " като крачка към създаване на бъдещия цех в Маниса, продължава работата с централата на немската компания за основаване на някакво произвеждане и в страната. " Предлагаме доста за производството на акумулатори за електрически автомобили или програмен продукт ", сподели той и припомня, че тук към този момент се основава програмно обезпечаване за SAP, Bosch и Mercedes-Benz и се създават съставни елементи, в това число за Porsche, Magna, Grammer, Festo или Kostal.


" Ханделсблат " цитира данни на Автомобилен клъстер България, съгласно които в страната имало към 220 предприятия с 65 000 чиновници и оборот от 5 милиарда евро. " Според източници от промишлеността сега България автомобилният бранш основава към 10% от Брутният вътрешен продукт на страната " показва изданието.

Плевнелиев изрича и разочарованието си, че търсили поддръжка от федералното Канцлерство, само че чували единствено " красиви думи " и общи обещания, както и че доста разчитали на премиера на Долна Саксония и член на Надзорния съвет на VW Щефан Вайл, а той подкрепил Турция. " Берлин постоянно е подчертавал, че това ще бъде икономическо решение ", изяснява той и продължава: " Това отслабва немските политици с техните претенции за повече господство на закона в балканските страни Ердоган не съблюдава европейските правила. Хиляди хора са по пандизите. А в този момент го поддържат с милиардна инвестиция от Германия ".

Андреас Тостман, шефът на " Фолксваген " за производството, сподели на сходни рецензии при започване на октомври: " Очакваме да успеем да отговорим на нашите стандарти в Турция, както във връзка с качеството на продуктите, присъединяване на служащите и зачитането на правата на индивида в области, където няма по какъв начин да влияем непосредствено ".

" България се надява на Вестагер ", акцентира подзаглавие в публикацията на " Ханделсблат ", имайк ипредвид еврокомисаря по конкуренцията Маргрете Вестагер. " Турция дава обещание да купи 40 000 автомобила, а това е нарушаване на разпоредбите за субсидиране. Подобно нещо е невероятно да се случи в Европейски Съюз. Това беше неравномерен дуел и " Фолксваген " в действителност би трябвало да отстоява лоялната конкуренция ", подлага на критика още Плевнелиев. " Решението на VW отслабва Европейския съюз. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР