Разочарование е, че няма да има редовно правителство. От това

...
Разочарование е, че няма да има редовно правителство. От това
Коментари Харесай

Нинова: Нямаше партия, която да може да реализира третия мандат особено след скандала с Nexo

„ Разочарование е, че няма да има постоянно държавно управление. От това ще изгубят България и хората. Забавят се много значими процеси – тези четирите, които ние определихме като предпочитани ”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова откакто върна на президента Радев несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление.
„ Това, че не можа да се сформира кабинет с третия мандат не е неуспех на Българска социалистическа партия. Не можа да се сформира и с първия, и с втория, тъй че това е общ крах на 48-ото Народно събрание. Не мисля, че има партия, която можеше да осъществя този мандат, изключително след абсурда с Nexo ”.

По думите на водача на БСП в рамките на този парламент доста неща не са могли да бъдат свършени. „ Най-важното е приемането на бюджет за 2023 година. През него можехме да овладеем инфлацията, да увеличим приходите на хората и да се преборим най-малко малко с бедността и неравенството ”, уточни тя.
Тя отхвърли да се ангажира с прогноза по кое време ще бъде планувана датата за изборите. „ Това е работа на президента ", акцентира тя.
" Конституцията не дефинира съответен период. Затова слушаме експертите, които споделят, че би трябвало изборите да се насрочат във допустимо най-кратък период, другояче вървим по ръба на конституцията ", акцентира Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия чака сложна предизборна акция. Според нея, обаче, резултатът от изборите ще пренареди местата в Народното събрание.
" Виждам у хората отмалялост от избори, незаинтересованост от политическия живот. За нас това е главният политически конкурент и главната цел - да ги убедим, че е значимо да гласоподават, тъй като посредством тяхната воля и техния глас ще се реши тяхното бъдеще, не нашето или на партията ", посочи Нинова.
В отговор на въпрос дали е допустимо Българска социалистическа партия да разиска на идния си конгрес повдигане на възбраната за коалиция с ГЕРБ,Нинова отворои, че  в случай че има импортирано такова предложение, ще бъде прегледано.
Декларира и, че Българска социалистическа партия поддържа изрично парламентарната република като форма за ръководство на страната.
 
 
24 Яну 20236824 Яну 202313824 Яну 202321624 Яну 202347824 Яну 202319724 Яну 2023522КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023211511 Яну 2023153823 Яну 202389828 Дек 20221076
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР