Разочарование е, че няма да има редовно правителство. От това

...
Разочарование е, че няма да има редовно правителство. От това
Коментари Харесай

Нинова: Нямаше партия, която да може да реализира третия мандат особено след скандала с Nexo

„ Разочарование е, че няма да има постоянно държавно управление. От това ще изгубят България и хората. Забавят се много значими процеси – тези четирите, които ние определихме като предпочитани ”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова откакто върна на президента Радев несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление.

 

„ Това, че не можа да се сформира кабинет с третия мандат не е неуспех на Българска социалистическа партия. Не можа да се сформира и с първия, и с втория, тъй че това е общ крах на 48-ото Народно събрание. Не мисля, че има партия, която можеше да осъществя този мандат, изключително след абсурда с Nexo ”.

 

По думите на водача на БСП в рамките на този парламент доста неща не са могли да бъдат свършени. „ Най-важното е приемането на бюджет за 2023 година. През него можехме да овладеем инфлацията, да увеличим приходите на хората и да се преборим най-малко малко с бедността и неравенството ”, уточни тя.

 

Тя отхвърли да се ангажира с прогноза по кое време ще бъде планувана датата за изборите. „ Това е работа на президента ", акцентира тя.

 

" Конституцията не дефинира съответен период. Затова слушаме експертите, които споделят, че би трябвало изборите да се насрочат във допустимо най-кратък период, другояче вървим по ръба на конституцията ", акцентира Нинова.

 

Лидерът на Българска социалистическа партия чака сложна предизборна акция. Според нея, обаче, резултатът от изборите ще пренареди местата в Народното събрание.

 

" Виждам у хората отмалялост от избори, незаинтересованост от политическия живот. За нас това е главният политически конкурент и главната цел - да ги убедим, че е значимо да гласоподават, тъй като посредством тяхната воля и техния глас ще се реши тяхното бъдеще, не нашето или на партията ", посочи Нинова.

 

В отговор на въпрос дали е допустимо Българска социалистическа партия да разиска на идния си конгрес повдигане на възбраната за коалиция с ГЕРБ,Нинова отворои, че  в случай че има импортирано такова предложение, ще бъде прегледано.

 

Декларира и, че Българска социалистическа партия поддържа изрично парламентарната република като форма за ръководство на страната.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР