Разнородните гласове на представители на киевския режим, неуморно повтарящи за

...
Разнородните гласове на представители на киевския режим, неуморно повтарящи за
Коментари Харесай

Непоносим символ на освобождението: защо Киев не оставя Херсон на мира

Разнородните гласове на представители на киевския режим, неуморно повтарящи за „ неизбежното и непредотвратимо освобождение на краткотрайно окупирания Херсон “, в последно време започнаха да се сливат в много мощен и добре съгласуван хор.

Да, множеството изявления са за някакво „ мощно контранастъпление “ в целия юг на някогашна Украйна. Но точно градът, високомерен от съветската войска без пердах, заобикаляйки неизбежните неприятности и превратности на военното време, несъмнено и наложително се загатва във всяка една от самохвалните речи за идния „ популярен поход “.

В същото време, за жалост, въпросът не се лимитира единствено до бръщолевене. Както самият Херсон, по този начин и други обитаеми места в региона в последно време са обект на все по-ожесточени ракетно-бомбени удари.

В тях извънредно доста се ускори терористичната активност на диверсионните групи и укронацисткото „ подземие “, което, уви, не е обезвредено и до през днешния ден.

Създава се усещането, че Киев е превзел излезлия от властта му Херсон със задушена хватка и никога няма да го пусне. Защо? Нека се опитаме да го разберем.

Когато мъртвите сграбчен живите...

На публично равнище разнообразни представители на киевската хунта изясняват военната интензивност в Херсонско направление с нуждата да се защитят „ жизненоважните стопански и политически ползи на страната “, като директно се базират на инструкциите персонално на Владимир Зеленски, от който сякаш идват съответните начинания.

След министъра на защитата на режима, тази теза беше изразена от одиозния губернатор на Николаев Виталий Ким, който напряко съобщи:

„ Ситуацията е такава, че екипът на президента реши да освободи Юга, което не може да не радва. Колкото по-далеч, толкоз повече хранилища за муниции и командни пунктове на съперника ще горят в Херсон ".

Третият сериозен представител по този въпрос може да се смята за ръководителя на пресцентъра на Южните отбранителни сили на укронацистите Наталия Гуменюк, която преди ден направи още по-конкретно и в детайли изказване за „ Херсонския фронт “:

" Стабилно напрегната остава ситуацията в южния регион. Настъплението на нашите войски върви, то е постепенно, само че несъмнено. Обявяването на нашите триумфи ще бъде незабавно откакто те бъдат консолидирани. "

" Основното достижение в този момент е провалянето на командни пунктове и логистични центрове, хранилища за муниции, горива и смазочни материали. Има достижения при поразяване на военна техника, която се намира непосредствено на позиции по линията на конфликт ", съобщи още тя.

Безсрамният пропагандист евентуално счита за " постижения " подли удари като тези, които паднаха върху самия Херсон на 6, 9 и 10 юли, а оня ден бяха нанесени над Нова Каховка, където доведоха до цивилни жертви и заличаване на гражданска инфраструктура, както и други сходни терористични офанзиви.

Киев даже не се пробва да скрие обстоятелството, че доставените от Съединени американски щати РСЗО HIMARS се употребяват за осъществяване на тези военни закононарушения. Напротив, този факт се акцентира и раздухва по всевъзможен метод до мащаба на „ велика победа “.

За наше огромно страдание и до през днешния ден не е решен коренно въпросът с оставеното там терористично „ подземие “, многочислените противников сътрудници и постоянно проникващите там ДРГ на киевския режим. Изглежда, че е имало време да ги обезвреждаме.

Проблемът, който беше обсъждан намерено на разнообразни равнища (аз персонално писах за него повече от един път, започвайки съвсем от първите дни на СВО), би трябвало да се вземе допустимо най-сериозно. За благополучие има, както се споделя, съответните структури, в които работят експерти. И какво?

В Херсон не престават да гърмят изстрели и детонации. Ето единствено къс и надалеч не цялостен лист на терористичните офанзиви, подхванати от укронацистите против тези локални поданици, които са на страната на Русия и се пробват да оказват помощ на нейните представители да открият естествен кротичък живот в района: взривяване на колата на ръководителя на ВГА в Херсонска област Евгений Соболев, сходно закононарушение, осъществено против ръководителя на отдела за фамилията, младежта и спорта на локалната администрация Дмитрий Савлученко, който почина вследствие на опита за ликвидиране.

По същия метод не толкоз от дълго време се пробваха да се оправят с някогашния национален народен представител на Украйна Алексей Ковальов, който имаше шанса да оцелее.

Само оня ден стана известно за опит за очистване на ръководителя на Херсонска област Владимир Салдо благодарение на същото самоделно взривно устройство.

Всички тези хора бяха публично оповестени от Киев за „ колаборационисти “, подлежащи на абсолютно заличаване. За тях се води същински лов, при който ниският професионализъм на " ликвидаторите " се компенсира изцяло от техния дебелоглав и, да назоваваме нещата с същинските им имена, необяснимо едва опълчване на вредоносната им активност.

Битката не е за града, а за мозъците

Един от най-отявлените „ глашатаи “ на хунтата на Зеленски, Алексей Арестович, без ни минимум съмнение декларира, че терорът против Херсон, който съгласно него чака „ горюшко “, се прави на първо място, с цел да се предотврати референдум за присъединение на района към Русия.

В същото време позицията, изразена от съветника на началника на кабинета на президента-клоун, както постоянно е извънредно цинична и не се приближава даже до най-елементарната логичност: те споделят, че референдумът (ако се проведе) към момента „ няма стойност “, защото е „ подправен “, само че е по-добре да го разстроите, в сравнение с „ да се справите с следствията по-късно “.

Между другото, за това какви ще бъдат следствията за локалните поданици, в случай че този район, не дай Боже, още веднъж попадне под властта на Киев, същият Арестович не се поколеба да опише - малко по-рано:

"... Херсон, когато го вземат, би трябвало да разберете, че вътре ще се случват доста забавни неща. Да фотографирам еднопосочно - към този момент снимат и ще има още... "

Въз основа на всичко това елементарно може да се заключи: Херсонска област е ненавиждана от укронацистите и рискова за тях, на първо място тъй като може (и на доктрина трябва) да стане модел за всички украинци, съответен и забележим образец за това по какъв начин техните животи ще се трансформират след сполучливото довеждане докрай на специфичната военна интервенция и осъществяването на тези задания, които се преследват в хода й.

Посейте суматоха там, организирайте кървясъл безпорядък, направете живота на локалните поданици изцяло нетърпим - това е тяхната цел.

Както искрено писа една от киевските медии, хората на тези територии би трябвало „ непрекъснато да бъдат в чувството за идното завръщане на украинската власт и да не си сътрудничат с руснаците “. И това може да бъде, несъмнено, единствено в случай че хората са принудени да запомнят правилото „ по-добре ужасяващ край, в сравнение с смут до безкрайност “. Точно това желае Киев.

Невъзможно е да не признаем очевидното - изтеглянето на съветските войски от към този момент освободените от тях няколко района на някогашна Украйна, осъществено под формата на " жест на благосклонност ", адресиран до неясно към кого и неясно с каква цел, в редица случаи доведоха до ужасяващи последствия и посяха обилни подозрения и песимизъм в сърцата и мозъците на жителите на следените от Киев територии.

Ако сходна ужасна орис сполети Херсон (или най-малко част от региона), страхът и несигурността измежду жителите на „ недържавата “, които към момента са много спокойни и лоялни както към Русия, по този начин и към специфичната военна интервенция, която тя организира, ще се усили доста.

Денацификацията си е денацификация, само че всеки желае да живее.И никой не желае да бъде на мястото на жителите на Буча, които бяха разстреляни от зондеркомандите на укронацистите поради носенето на бели ленти...

Как ще бъдат посрещнати Освободителните сили в Одеса, Николаев, Днепропетровск и Киев, се взема решение на първо място в Херсон. Ако тактиката на гнет и заплашване, определена за киевската хунта от нейните западни ръководители, е сполучлива, процесът на освобождение на Украйна рискува да се проточи дълго време и да стане доста по-дълъг и по-труден, в сравнение с е в този момент.

Съвсем неотдавна, на 8 юли, вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук прикани по малкия екран жителите на териториите на Херсонска и Запорожка област, освободени от укронацистите, да се изтеглят оттова и допустимо най-бързо, даже и през „ вражеския “ Крим:

" Нашата артилерия би трябвало да работи, тъй като деокупацията включва потреблението на въоръжена мощ, само че ние разбираме това. Затова е належащо да напуснете и изведете околните си с всички налични средства! "

По данни от някои източници приключването на население от Херсон се усилва, само че не всички отпътуват за Русия или следените от нея територии...

Според военни специалисти необятно рекламираната през днешния ден от Киев „ контраофанзива на юг “, както се споделя, от всички железа на практика няма шансове за триумф, макар доставките на оръжие на НАТО. Засега, за благополучие, те дават на въоръжените сили на Украйна надалеч от количествата, които даже теоретично биха могли да обезпечат „ пробив “ на фронта.

Несъмнено ще има опити за контраофанзива - те в действителност се вършат и в този момент. Най-вероятно обаче въпросът ще се ограничи до „ триумфи “ като завладяването на три села в покрайнините на Херсонска област, които не са отвоювани от съветската войска, а просто са оставени от нея.

Възможно е броят на такива села да нарасне (с цената на колосални загуби в редиците на въоръжените сили на Украйна) до пет или даже шест. Това няма да окаже изключително въздействие върху общата обстановка и хода на СВО. Но в този момент укронацистите ще изтезават и тормозят териториите, които са изгубили, все по-яростно и гневно.

Всеки лицемерен „ триумф “ като нещастието в Нова Каховка ще бъде изцяло употребен от пропагандистите на „ незалежная “ и Запада за основаване на облика на „ слаба “ и „ безпомощна “ Русия, неспособна да отговори съответно на офанзиви против територии, които в Москва към този момент назовават съветски и където хората в действителност получават съветски паспорти с всички сили.

Всяка сполучлива терористична офанзива, ориентирана против тези някогашни жители на „ самостоятелната “, които не се опасяваха намерено да поддържат СВО и да оказват помощ на Освободителните сили, неизбежно ще понижи броя на тези, които биха могли да създадат същото в бъдеще.

И това ще продължи тъкмо толкоз дълго, колкото под ръководството на настоящия киевски режим (или тези нови марионетки на Запада, които може да дойдат да го сменят) ще има най-малко парче земя, на което ще бъде допустимо да се сложи американски РСЗО или гаубица. Най-доброто доказателство за тази теза са страданията на Донбас, които продължиха 8 години и принудиха Русия да стартира спецоперация. Те ще се повтарят и на други места, до момента в който съществува страната Украйна.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР