Разногласията между Великобритания и ЕС относно Брекзит остават много големи.

...
Разногласията между Великобритания и ЕС относно Брекзит остават много големи.
Коментари Харесай

Ирландският премиер: Разногласията между Великобритания и ЕС за Брекзит остават много големи

Разногласията сред Англия и Европейски Съюз по отношение на Брекзит остават доста огромни.

Това съобщи през днешния ден в изявление по ирландско радио министър председателят на Република Ирландия Лио Варадкар, представен от Ройтерс. След като английският министър председател Борис Джонсън се закани да изведе Обединеното кралство от Европейски Съюз на 31 октомври дори без договорка, през последните дни Съюзът се е съсредоточил върху въпроса дали главното различие - за защитния механизъм за границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия, може да бъде преодоляно. Постигнатото от предходния министър председател Тереза Мей съглашение предвиждаше отворена граница, само че това съглашение три пъти беше отхърлено от Камарата на общините.

"Винаги сме желали да проучим различни решения. Мисля обаче, че е заслужено да се каже, че това, което виждаме към този момент, е надалеч от нужното. Пропастта сред позициите на Брюксел и Лондон е доста дълбока ", сподели Варадкар.

Джонсън ще се срещне с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер в понеделник на работен обяд в Люксембург, заяви през днешния ден Брюксел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР