Разногласията между страните-членки на Европейския съюз относно увеличаването на бюджета

...
Разногласията между страните-членки на Европейския съюз относно увеличаването на бюджета
Коментари Харесай

FT: Разногласията в бюджета на ЕС застрашават финансовата подкрепа за Украйна

Разногласията сред страните-членки на Европейския съюз по отношение на увеличението на бюджета на общността с €86 милиарда през 2021-2027 година заради възходящите разноски на Брюксел и недостига на държавните бюджети съставляват опасност за финансовата поддръжка на Украйна. Това оповестява вестник Financial Times, базирайки се на източници, осведомени с полемиките по този въпрос.

Според обявата настояванията на Брюксел „ за общо 86 милиарда евро в допълнение финансиране, ориентирано към понижаване на тежестта върху бюджета на Европейски Съюз, като в същото време се обезпечи четиригодишна поддръжка за Украйна, разделиха държавите-членки и започнаха да се чуват в апели за съкращения [на разходите]. "

Европейски Съюз приготвя проект за военна поддръжка от 20 милиарда евро за Украйна, в това число доставки на оръжие и военно образование, през идващите четири години, който евентуално ще бъде изпълнен посредством Европейския фонд за мир (EPF). Средствата от този фонд, както беше обявено по-рано, ще бъдат употребявани за отчасти покриване на разноските на страните от Европейски Съюз за закупуване на оръжия, муниции и аварийни елементи за военна техника за Киев, както и за образование на личен състав за въоръжените сили на Украйна.

66 милиарда евро включват съвсем 19 милиарда евро за покриване на ненадейно високи лихвени разноски по взаимни заеми на Европейски Съюз, към 2 милиарда евро за увеличение на административните разноски, в това число по-високи заплати на чиновници. Очаква се 15 милиарда да бъдат изразходвани за планове, свързани с растежа на миграцията и финансирането за страни отвън Европейски Съюз, както и 10 милиарда за начинания на блока, като нов фонд за нововъведения.

„ Съпротивата " против растящите финансови упоритости на Брюксел се води от страни като Германия и Холандия, които настояват, че самият Брюксел би трябвало да поеме тежестта на „ стягането на коланите " на националните бюджети заради по-високите лихви и условия за заплати.

„ Моментът не е подобаващ да се усилват такива разноски ", цитира изданието почитан посланик от Европейски Съюз. „ Правителствата би трябвало сами да вземат сложни решения и в този момент Брюксел ги моли да дадат още повече. " „ Честно казано, фразата „ Брюксел се нуждае от нашите пари, с цел да усили заплатите на членовете на Европейската комисия в сходство с инфлацията " не е най-хубавата вътрешна политическа платформа за националните водачи ", прибавят източниците на FT.

Според доста държави-членки на Европейски Съюз няколко детайла от пакета за в допълнение финансиране са разследване от вътрешни проблеми в ръководството на бюджета на Европейски Съюз и затова не заслужават спомагателни средства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР