Разногласията между САЩ и Турция се задълбочават. Това каза в

...
Разногласията между САЩ и Турция се задълбочават. Това каза в
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: Разногласията между САЩ и Турция се задълбочават

Разногласията сред Съединени американски щати и Турция се задълбочават. Това сподели в предаването „ Нещо повече “ анализаторът Мохамед Халаф.

Тази реторика е от няколко седмици. Реджеп Ердоган и турското държавно управление са доста ядосани от това, че Съединени американски щати отхвърлят да изтеглят войските си от Манбидж, където се намират кюрдските елементи. Този град е доста значим за кюрдите, тъй като се намира в Северна Сирия и свързва кюрдските кантони. Правителството в Турция се притеснява, че това е причина за оповестяването на автономност в Сирия.

Според Халаф не е допустимо да има разкъсване на дипломатическите връзки сред Съединени американски щати и Турция:

Самият Ердоган схваща, че не може да разчита на Русия. Той доста добре знае, че сред Анкара и Москва сега има брак по сметка. /…/ Съединени американски щати сега организират две тактики. Едната – търси единодушие и сделки с Анкара. В същото време те приказват, че са подготвени за конфликт с турската войска.

Аз мисля, че няма да се стигне до такава степен. Но се вижда, че американската политика в Близкия изток е в несъгласие с целите на Турция. Има несъгласие сред това, което Съединени американски щати организират политически, осведомително, и това, което се приготвя на терен в Сирия. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР