Разногласията между Еманюел Макрон и Ангела Меркел отслабват шансовете на

...
Разногласията между Еманюел Макрон и Ангела Меркел отслабват шансовете на
Коментари Харесай

Разногласията между Макрон и Меркел и изборът на нов председател на ЕК

Разногласията сред Еманюел Макрон и Ангела Меркел отслабват възможностите на претендента на немската канцлерка за ръководител на Европейската комисия Манфред Вебер и биха могли да проправят пътя към поста на жена - датчанката Маргрете Вестагер, отбелязва Франс прес.

" Ако Германия не получи Комисията поради Франция, тогава Франция също няма да я получи ", сподели европейски представител, визирайки председателския пост на Европейска комисия. " В този случай немският канцлер ще поддържа кандидатурата на Вестагер, тъй като Европейският парламент изисква да бъде посочен претендент на една от политическите групи ", добави той.

Това ще значи и завършек на упоритостите на французина Мишел Барние, договарящия на Европейска комисия за Брекзит, който ще бъде " рискуван на олтара на неразбирателството сред Франция и Германия ", отбелязва Франс прес.

Според европейския представител на позициите на френския президент на срещата на върха на Европейски Съюз в Сибиу предходната седмица не са се понравили на немската канцлерка. Макрон обществено се опълчи на номинирането на Вебер, претендента на Европейската национална партия (ЕНП), само че на първо място претендент на немската християндемократическа коалиция.

На конференция Макрон сподели " ние би трябвало да избегнем компромиса за минимум положителния претендент ", без да спомене името на Вебер. Това изявление не се хареса нито на Берлин, нито на водачите на ЕНП, отбелязва Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР